Počasí dnes28 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 1. srpna 2024  |  Svátek má Oskar
Bez reklam

ANKETA: Filozofická fakulta v Olomouci vyvěsila duhovou vlajku, podpořila tak LGBT komunitu

Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci vyvěsila duhovou vlajku, a veřejně tak podpořila LGBT komunitu. Na její hlavní budově bude dva týdny. Stalo se tak u příležitosti festivalu o životě leseb, gayů, bisexuálů či translidí a queer lidí Prague Pride.

Na Olomoucku se objevil nový invazivní druh komára, útočí i přes den. Pozor na nádoby na vodu na zahradách

Na Olomoucku hygienici poprvé potvrdili výskyt invazivního druhu asijského komára, který je ve světě spojovaný s přenosem vážných nemocí, napadá lidi a je aktivní v podvečer, ale i přes den. V Česku zatím přenos nemoci na člověka není potvrzený.

"Toto gesto je nejen podporou všech, kdo usilují o svá práva a plnohodnotné přijetí společností, ale i sdělením, že Filozofická fakulta Univerzity Palackého je místem pestrosti, rovnosti, respektu a bezpečí pro všechny, bez ohledu na jejich identitu. V neposlední řadě je pak pozvánkou na týdenní akce odehrávající se od 5. do 11. srpna nejen v Praze, ale i na mnoha dalších místech České republiky," uvedli zástupci fakulty na sociálních sítích.

Vyvěšení vlajky vzbudilo řadu kladných, ale i negativních ohlasů. "Mám nesmírnou radost, že fakulta, na které jsem v minulosti studoval, otevřeně podpořila LGBT komunitu. Taková podpora přispívá k vytváření bezpečného a inkluzivního prostředí, kde se každý může cítit přijatý a respektovaný," uvedl jeden z absolventů. Jiný z absolventů se nad gestem fakulty podivuje, podle něj někteří účastníci pochodu naopak místo rovnosti a respektu ve společnosti především plivají na hodnoty, víru, rodinu a tradice svými vulgárními projevy a gesty.

Festival Prague Pride se letos uskuteční od 5. do 11. srpna a hlavním tématem přehlídky bude rodina. Průvod je určen pro všechny, kteří chtějí veřejně vyjádřit podporu LGBT+ komunitě a rovným právům bez ohledu na sexuální orientaci nebo genderovou identitu. Festival s průvodem se konal poprvé v srpnu 2011. Tehdy vyvolal bouřlivé protesty konzervativců.

ANKETA: Co říkáte na duhovou vlajku na budově olomoucké univerzity?

Celkem hlasovalo77 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytla Filozofická fakulta UP Olomouc

Štítky LGBT, vlajka, podpora, komunita, Filozofická fakulta Univerzity Palackého, Prague Pride, právo, Praha, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Filozofická fakulta v Olomouci vyvěsila duhovou vlajku, podpořila tak LGBT komunitu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.