Počasí dnes32 °C, zítra28 °C
Úterý 16. července 2024  |  Svátek má Luboš
Bez reklam

Cyklostezka na Palackého v Přerově se částečně zprovozní. Zbytek dokončí příští rok

Stavba dlouho očekávané cyklostezky v Palackého ulici v Přerově pokročila, na zimu je však v plánu přestávka. Investice má pro kolaře propojit důležitý úsek z Předmostí až ke Gymnáziu Jakuba Škody. Část trasy bude možné využívat už na podzim i před dokončením celého díla.

Podle zástupců města a zhotovitele by cyklostezka měla být do konce listopadu hotová až po zeď u Vysoké školy logistiky. Od tohoto místa bude na jaře po demolici zdi budování stezky pokračovat až ke gymnáziu.

„Aby si snad cyklisté nemysleli, že před zdí stezka končí, bude na ní vyvěšena informační tabule. U ní budou muset sesednout z kola a použít chodník či nedaleký přechod,“ řekl Jiří Raba z oddělení investic přerovského magistrátu. Za zdí se nachází parkoviště, které při pokračování stavebních prací také projde úpravou.  „Počet míst ale zůstane zachován,“ ujišťuje přerovský radní po dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Zloději u Čekyně vypustili rybník a ukradli vzácné generační hejno línů

Neznámí zloději vypustili u Čekyně na Přerovsku rybník a ukradli z něj ryby za 30 tisíc korun. Největší škoda je podle přerovských rybářů v tom, že přišli o generační hejno línů určené pro další rybníky, které pěstovali několik posledních let.

Součástí stavby je také úprava autobusové zastávky – ta stávající musela být na dočasnou dobu přemístěna. „Provoz na nové zastávce chceme zahájit koncem roku, případně v lednu. Vše se bude odvíjet nejen od klimatických podmínek, ale také od administrace stavebního úřadu,“ dodala vedoucí odboru investic magistrátu Ivana Pinkasová.

Dělníci začali pracovat na cyklostezce a souvisejících prvcích od začátku října, hotovo má být za jedenáct měsíců. Celkové náklady jsou ve výši 13 a půl milionu korun, z toho 11 a půl milionu by měla pokrýt dotace. „V ceně ale není jen stavba cyklostezky, ale i autobusového zálivu, úprava chodníků a vybudování nového sjezdu,“ upřesnila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová (ANO).

Přerovští zastupitelé schválili prodej opuštěného Strojaře. Okolo krouží developeři

Většina přerovských zastupitelů schválila prodej opuštěného hotelového domu Strojař, o který projevili zájem developeři. Město budovu koupilo před pěti lety za 42 milionů korun, aby zabránilo vzniku sociální ubytovny. Zájemci chtějí ve Strojaři...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky Doprava, cyklostezka, cyklistika, investice, oprava, Přerov, Gymnázium Jakuba Škody, Vysoká škola logistiky, Tomáš Navrátil, Hana Mazochová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka na Palackého v Přerově se částečně zprovozní. Zbytek dokončí příští rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.