Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Litovel čeká v létě rekonstrukce autobusáku. Bude to sto a jedna, těší starostu

Rozsáhlá rekonstrukce autobusového nádraží v Litovli získává jasnější obrysy. Po obnově dopravního terminálu je ve městě nedaleko Olomouce již řadu let značná poptávka. Po letošním odkladu by se měla přestavba uskutečnit v letních měsících příštího roku, vyroste zde i nová výpravní budova s využitím modulární technologie.

Vlastníkem areálu na Dukelské ulici v Litovli je společnost ČSAD Ostrava, při letošní opravě této frekventované krajské silnice se opravu autobusového nádraží uskutečnit nepodařilo.

Podle ČSAD Ostrava jsou ale nyní splněny veškeré předpoklady pro uskutečnění rekonstrukce. Investice je schválená a s dokončením se počítá do podzimu 2022.

Opravy průtahu Litovlí se znovu rozběhnou po zimě. Asi odloží i regeneraci sídlišť

Doprava Litovlí se po měsících oprav hlavního průtahu městem na zimu vrací do normálu. Část rozsáhlé investiční akce Olomouckého kraje, po které řidiči roky volali, je u konce. Příští rok se však bude pokračovat dalšími úseky.

„Autobusové nádraží je už ve špatném stavu, je vybudováno ještě v tom starém komunistickém stylu. Po rekonstrukci by to mělo být sto a jedna,“ těší se starosta Litovle Viktor Kohout. S ČSAD Ostrava podle něj proběhlo několik jednání a schůzek.

Moderní autobusové nádraží v Šumperku využívají cestující od loňského roku, v podobném stylu by mělo ČSAD Ostrava rekonstruovat terminál v Litovli

Na řadu přijde dokončování dokumentace pro stavební povolení a v létě by měly být zahájeny práce na rekonstrukci. Díky výstavbě modulární technologií z kontejnerových dílů, vznikne poměrně rychle podobná jakou využívají cestující a zaměstnanci dopravních společností v Šumperku. Zdejší nádraží je jedním z nejmodernějších v České republice.

„Na Dukelské má vzniknout moderní autobusové nádraží s informačním centrem, zázemím a toaletami. Na nádraží upoutá i logo města, k dispozici budou zastřešené zastávky i informační panely s příjezdy a odjezdy autobusů,“ informoval starosta Viktor Kohout.

Po rekonstrukci litovelského terminálu by se měli dočkat revitalizace autobusového nádraží také obyvatelé nedalekého Uničova.

Litovel řeší odpadní kaly. Unikátní sušárna vyjde na desítky milionů

Nákladnou investici do jedinečné technologie má před sebou město Litovel. Kvůli změně zákonů o nakládání s vodárenskými kaly se litovelská radnice rozhodla pro vybudování solární sušárny za zhruba 70 milionů korun. Ta vznikne v sousedství areálu...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Litovel, ČSAD Ostrava

Štítky Doprava, rekonstrukce, silnice, autobusové nádraží, Litovel, ČSAD Ostrava, Olomouc, Šumperk, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Litovel čeká v létě rekonstrukce autobusáku. Bude to sto a jedna, těší starostu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.