Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Za nedělní tragédii na mohelnickém kopci může dvaasedmdesátiletý řidič. Vjel do protisměru

Za tragickou nedělní nehodu na mohelnickém kopci může dvaasedmdesátiletý řidič, který vjel do protisměru, kde smetl osobní vůz. Řidič tohoto automobilu náraz nepřežil, v nemocnici skončily i dvě děti. Proč senior nezvládl svůj vůz, vyšetřuje policie.

Tragická nehoda na takzvaném mohelnickém kopci u Mohelnice na Olomoucku se stala v neděli krátce po patnácté hodině.

"Na silnici mezi Mohelnicí a Studenou Loučkou dvaasedmdesátiletý řidič jel s vozidlem Škoda Kodiaq od Studené Loučky na Mohelnici. Z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se jeho vůz čelně střetl s protijedoucím vozidlem Mercedes Benz Vito," popsala mluvčí policie Marie Šafářová.

Pětatřicetiletý řidič mercedesu měl těžká zranění a přes veškerou snahu záchranářů na místě zemřel. Druhého řidiče záchranáři transportovali do Fakultní nemocnice v Olomouci. "Do stejné nemocnice na ošetření byli převezeni i spolucestující z mercedesu, žena se dvěma nezletilými dětmi," dodala mluvčí policie.

Mohelnický kopec zavřela tragická nehoda. Čelní střet má jednu oběť, zranily se i děti

Ke tragické nehodě vyjížděly v závěru víkendu složky integrovaného záchranného systému v Olomouckém kraji. V mohelnickém kopci se čelně srazila dvě auta a jeden z řidičů kolizi nepřežil. Záchranáři převezli do olomoucké fakultní nemocnice čtyři...

Na místě zasahovali hasiči, kteří pomáhali vyprostit zraněné z vozidel a likvidovali únik provozních kapalin. Škoda je kolem 1,4 milionu korun. "Veškeré okolnosti této tragické nehody jsou předmětem dalšího šetření," potvrdila mluvčí policie.

Kvůli nehodě byla frekventované silnice I/35 mezi Moravskou Třebovou a Mohelnicí na zhruba pět hodin neprůjezdná. Policejní hlídky po tuto dobu regulovaly provoz ve směru od Moravské Třebové i od Mohelnice.

Je potřeba zvýšit dozor na silnicích, tvrdí při pohledu na statistiku smrtelných nehod koordinátor BESIPu

Počet tragických dopravních nehod v Olomouckém kraji v letošním roce výrazně převyšuje statistiky z loňska. Na přelomu listopadu a prosince došlo v krátkém rozmezí ke dvěma smrtelným nárazům do stromů u silnice. Expert na bezpečnost silničního...

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR, Hasičský záchranný sbor

Štítky nehoda, smrt, Mohelnický kopec, policie, Mohelnice, kopec, Mercedes-Benz, Studená Loučka, Fakultní nemocnice Olomouc, Olomoucký kraj, Škoda Kodiaq, Moravská Třebová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Král Kafeman

Jan Michal - myslím si, že pokud viník, nebo účastník vybočuje z věkového průměru, pak je na místě na toto upozornit. Příliš ovlivněn věkem může být jak mladý, tak starý... A jinak nemáte pravdu, že věkově podprůměrné řidiče média neuvádí... Smrťák na Nemilanské křižovatce zavinil 22-letý řidič. S ním zemřel také 20-ti letý nevinný spolujezdec a 54 letá nevinná řidička jiného vozidla... Viz Drbna. Soukromě pro vás - Octavia jela od Kožušan a bourala do Fabie v rychlosti 196 Km/h - která bohužel nemohla tomuto autu dát přednost. Octavia se přiblížila 370 metrů za 6 sekund, které paní potřebovala na bezpečné vyjetí na hlavní.

Pondělí, 20. prosince 2021, 19:06Odpovědět

Jan Michal

A zase senior a média se můžou zbláznit !!! Kolik mladých " zkušených " a udržovaných nebo aspoň opilých zaviní nehody a i smrtelných nepíší ?! Minimálně neuveřejní věk ?!

Pondělí, 20. prosince 2021, 12:00Odpovědět

Za nedělní tragédii na mohelnickém kopci může dvaasedmdesátiletý řidič. Vjel do protisměru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.