Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V Olomouckém kraji zemřelo loni na silnicích přes čtyřicet lidí, skoro o polovinu víc než předloni

Na silnicích Olomouckého kraje zemřelo loni při dopravních nehodách 41 lidí. Nárůst je v porovnání s předchozím rokem značný, tehdy policisté zaznamenali na silnicích 23 obětí. Mezi nejtragičtější nehody patřila listopadová nehoda čtyř osobních aut u olomoucké místní části Nemilany, která si nakonec vyžádala tři lidské životy.

Jen za prosinec zemřelo podle krajského policejního mluvčího Libora Hejtmana pět lidí. Poslední tragická nehoda se stala minulý týden v úterý, kdy na okraji Přerova srazilo auto šestapadesátiletou chodkyni. V druhé polovině měsíce zemřel při čelní srážce dvou osobních automobilů ve stoupání silnice I/35 u Mohelnice na Šumpersku pětatřicetiletý řidič, další čtyři lidé včetně dvou dětí se zranili. Další dva lidé v uplynulém měsíci zemřeli také při dvou nehodách u Horní Moštěnice na Přerovsku. V polovině měsíce zemřel při nehodě u Věrovan na Olomoucku cyklista.

Pět lidí zemřelo na silnicích také v listopadu, kromě tří obětí nehody u Nemilan zemřel ještě na začátku měsíce při nehodě tří vozidel nedaleko Krčmaně na Olomoucku řidič osobního auta. Statistiku obětí tento měsíc završila poslední listopadový víkend nehoda osobního automobilu, při které u Těšic na Prostějovsku zemřel šestačtyřicetiletý řidič. S vozidlem vyjel ze silnice a narazil do stromu, automobil poté začal hořet.

Tři lidské životy má na svědomí tragická nehoda čtyř osobních vozidel, která se v neděli v podvečer stala u obchvatu Olomouce. Jeden člověk zemřel na místě, v nemocnici zraněním podlehly další dvě osoby.

Loňská bilance tragických nehod v Olomouckém kraji se navýšila již o prázdninách, kdy zemřelo na silnicích 13 lidí. O rok dříve za stejné období to byly dvě oběti.

V roce 2020 při dopravních nehodách v Olomouckém kraji zemřelo 23 lidí, bylo to tehdy o 11 méně než v roce 2019. Výrazně klesl také počet dopravních nehod. Policie jich předloni na silnicích v kraji evidovala 5070, zatímco v roce 2019 jich bylo 5508. Policisté tehdy pokles nehodovosti dávali do souvislosti s pandemií nového koronaviru, kvůli které se po značnou část roku výrazně snížila intenzita automobilového provozu.

Za nedělní tragédii na mohelnickém kopci může dvaasedmdesátiletý řidič. Vjel do protisměru

Za tragickou nedělní nehodu na mohelnickém kopci může dvaasedmdesátiletý řidič, který vjel do protisměru, kde smetl osobní vůz. Řidič tohoto automobilu náraz nepřežil, v nemocnici skončily i dvě děti. Proč senior nezvládl svůj vůz, vyšetřuje...

[

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky smrt, silnice, doprava, statistika, 2021, Olomoucký kraj, havárie, automobil, Nemilany, Přerov, Mohelnice, okres Šumperk, Horní Moštěnice, okres Přerov

V Olomouckém kraji zemřelo loni na silnicích přes čtyřicet lidí, skoro o polovinu víc než předloni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.