Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Řidiči pozor! V Prostějově budou měřit rychlost automobilů další dva radary

Rychlost řidičů v ulicích Prostějova budou kontrolovat další radary. Ve městě již rychlost měří jedna kamera, která se střídá podle potřeby v Brněnské, Dolní nebo Olomoucké ulici. Město chce nyní pořídit další radary pro ulici Vrahovickou a Vápenici. Radní již schválili částku 300 tisíc korun.

"V loňském roce byl instalován radar v ulici Brněnská. Za prvních 14 dnů provozu v měsíci říjnu byla zaznamenána více než tisícovka přestupků. Poté už si řidiči přece jen dali říct a sundali nohu z plynu. V listopadu poklesl počet zaznamenaných přestupků na zhruba 800 a v prosinci na necelých 500," popsala náměstkyně primátora Prostějova Alena Rašková (ČSSD).

Podle vedení města není primárním účelem radarů vybírání pokut, ale zajištění bezpečnosti v nejfrekventovanějších ulicích města. Radary jsou podle zástupců radnice jednou z cest, jak řidiče umravnit. 

"Předběžně jsou s dotčenými orgány odsouhlasena místa, kam budou radary v ulicích Vrahovická a Vápenice instalovány. V případě Vápenice to bude u budovy dětské knihovny a na Vrahovické v okolí domu služeb," doplnil další náměstek primátora Jiří Rozehnal (ANO).

Prostějovem se někteří šílenci řítili rychlostí až 120 kilometrů. Ve městě je již druhý radar

Několik desítek řidičů, kteří překročili povolenou rychlost, zachytí každý den radar na frekventované brněnské výpadovce v Prostějově. Na záznamu jsou ovšem i řidiči, kteří ve městě jeli přes sto dvacet kilometrů v hodině. Dnes v Prostějově začal...

Radnice přijala úředníky na zpracování přestupků 

Radnice kvůli umístění stacionárních radarů na území města již dříve posílila řady svých úředníků a k řešení přestupků přijala tři referenty. "Za Městskou policii Prostějov byl přijat jeden strážník na zpracovávání přestupků a obsluhu radaru," uvedl šéf strážníků Libor Šebestík.

Radary si pořídila i další města v Olomouckém kraji. Od roku 2018 fungují například v Přerově, překročení rychlosti zaznamenávají v místních částech Kozlovice a Lýsky, třetí zařízení je před Lověšicemi. Radar na měření rychlosti před čtyřmi lety koupila i radnice v Hranicích, používá ho na několika frekventovaných místech a přemisťuje jej podle potřeby. Na svých výpadovkách ho používá například také Šternberk.

Strážníci v Jeseníku budou u škol a na přechodech měřit rychlost automobilů

Strážníci v Jeseníku začnou na frekventovaných místech ve městě měřit rychlost automobilů. Zastupitelstvo na svém posledním zasedání schválilo uvolnění peněz na nákup laserového měřiče rychlosti. Radnice si od toho slibuje zvýšení bezpečnosti v...

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB David Havel

Štítky radary, rychlost, měření, automobil, provoz, Prostějov, radar, Vápenice, radnice, Alena Rašková, ČSSD, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči pozor! V Prostějově budou měřit rychlost automobilů další dva radary  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.