Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Uničov po čtyřech měsících zlevní parkování v centru města na polovinu

Po čtyřech měsících radnice v Uničově mění a zlevňuje parkování v centru města. Řidiči sice zaplatí pět korun i za první půlhodinu, který byla dříve zdarma, cena parkovaného se však snižuje na polovinu, na 5 korun za půlhodinu. Placené parkování Uničov spustil loni v listopadu, nové ceny začnou platit v březnu.

"S účinností od 1. března dojde ke změnám v systému placeného parkování na Masarykově náměstí a v přilehlých ulicích. Zpoplatněno bude parkování jen ve všední dny. První půlhodina zdarma byla zrušena, ovšem cena parkovného se snížila na 5 korun za každou započatou půlhodinu. Parkovat bude možné tři namísto dvou hodin. Nově bude možné parkovné uhradit nejen v automatech, ale také prostřednictvím aplikace pro mobilní telefony," potvrdil mluvčí uničovské radnice Marek Juráň.

Pro zpoplatnění parkování v centru se Uničov rozhodl loni. Systém začal fungovat v listopadu. "K tomuto opatření jsme přistoupili z toho důvodu, že to po nás chtěli rezidenti. Stěžovali si, že v městské památkové zóně, kde bydlí, nemá řada z nich kde zaparkovat. Náměstí a přilehlé ulice byly často obsazené automobily, které tam byly odstavené třeba na týden," vysvětlil místostarosta Uničova Stanislav Axman (ČSSD).

Řidiči z Prostějova si za 10 tisíc ročně budou moci koupit trvalé parkovací místo

Obyvatelé Prostějova si od května budou moci v několika ulicích ve městě koupit trvalé parkovací místo. Zřízení systému placených parkovacích míst schválila městská rada, místo bude stát 10 tisíc korun za rok. Trvalá parkovací místa mohou mít v...

Parkovné lze od března platit i přes aplikaci

Za roční parkovací kartu nyní lidé zaplatí 2000 korun. Původně chtěla radnice dvojnásobek, ale po mohutné kritice veřejnosti slevila na polovinu. Nový systém a ceny parkování již schválila rada města. Od března budu moci lidé platit parkovné rovněž přes speciální aplikaci. 

"Buď přímo z webových stránek, jednodušší však bude si aplikaci nainstalovat do mobilního telefonu. Poté se parkovné uhradí vždy jen několika kliknutími. Výhodou je, že stejná aplikace funguje i v celé řadě dalších měst, mimo jiné i v Olomouci, a na mnoha parkovištích vybavených závorami," dodal mluvčí radnice Juráň. Návod na instalaci a nastavení je na webových stránkách.

Za parkování v centru Uničova si lidé připlatí. Spuštění systému se však o měsíc odkládá

Obyvatelé a návštěvníci Uničova na Olomoucku se musí smířit s tím, že za parkování v centru města budou platit. Systém měl začít fungovat od zítřka, start se však zřejmě až o měsíc odkládá, protože ještě není hotové dopravní značení. Za roční...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Uničov

Štítky parkování, cena, změna, sleva, aplikace, náměstí, Uničov, radnice, ČSSD, centrum města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uničov po čtyřech měsících zlevní parkování v centru města na polovinu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.