Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Uzavírky v Šumperku budou znepříjemňovat život řidičům. Některé potrvají až do srpna

Šumperk čeká od tohoto měsíce řada uzavírek, některé z nich potrvají až do konce srpna. Uzavírky ve městě budou spojeny s rekonstrukcemi ulic a vodovodních řadů. Dělníci postupně obsadí Erbenovu, Lidickou, Čičákovu, Banskobystrickou a Příčnou ulici. Provoz omezí také několikaměsíční oprava železničního mostu u letiště, kvůli které bude uzavřena silnice mezi Vikýřovicemi a Hraběšicemi.

V Erbenově ulici již začala rekonstrukce komunikace a výstavba nových parkovacích míst. Do ulice není možné vjíždět ani parkovat, neboť se jedná o úplnou uzavírku. "Do konce dubna bude tato komunikace uzavřena od křižovatky se Šumavskou po Scholu Viva včetně slepé odbočky, od 1. května bude neprůjezdná pouze slepá odbočka a její napojení," vysvětlila místostarostka Marta Novotná. Doplnila, že ulice bude mít vedle nového asfaltového koberce nové veřejné osvětlení, budou zde také podzemní kontejnery na tříděný odpad.

Budoucí vojačky a vojáci již podruhé přijeli do Šumperka darovat krev

Přes čtyřicet studentů vojenské střední a odborné školy darovalo tento týden krev na transfúzní stanici v Šumperku. Do města pod Jeseníky budoucí vojačky a vojáci přijeli již podruhé. Transfúzní služby po celé zemi hlásí, že krve je stále...

Od začátku března do 13. června bude řidičům znepříjemňovat život úplná uzavírka Lidické ulice v úseku křižovatky s Jesenickou a Příčnou ulicí. Dělníci tam budou vyměňovat poškozené vodovodní potrubí. Částečné uzavírky během stavby postihnou také Čičákovu, Bánskobystrickou a Příčnou ulici, s těmi musejí obyvatelé města počítat až do konce srpna.

Od 24. března do 20. srpna čekají řidiče také objížďky kvůli uzavřenému úseku silnice v prostoru železničního mostu mezi letištěm a nádrží Krásné. "Půjde o úplnou uzavírku, vyloučena bude i veškerá individuální a hromadná doprava, vjezd bude povolen pouze vozidlům stavby," uvedla mluvčí radnice Soňa Singerová. "Objízdná trasa bude vedena přes obec Nový Malín," doplnila. Oprava mostu je součástí projektu elektrizace a zvýšení kapacity trati Šumperk - Libina.

V Hanušovicích se otevřela nová expozice Pivovarského muzea Holba. K vidění jsou křiváky i mosazné pípy

Hanušovický pivovar Holba otevřel zcela novou expozici Pivovarského muzea Holba. Návštěvníci si mohou prohlídku projít jak po vlastní ose, tak s výkladem průvodce. Expozice poskytuje náhled do historie pivovaru.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky ČR, stavby, silnice, správa, Šumperk, Vikýřovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírky v Šumperku budou znepříjemňovat život řidičům. Některé potrvají až do srpna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.