Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Prostějov chce po dokončení oprav prosadit na estakádě úsekové měření. O víkendu se bude bourat most

Po dokončení oprav dálniční estakády v Prostějově zde chce zdejší radnice prosadit úsekové měření rychlosti. Po dálnici D46 denně projedou desetitisíce aut, obyvatele v okolí obtěžují vibrace a zejména hluk. Kvůli bourání jednoho dálničního mostu bude o víkendu uzavřená silnice na Bedihošť. Opravy celé estakády skončí příští rok.

"Úsekové měření jsme chtěli prosadit už dřív, ale teď probíhá rekonstrukce estakády, takže by to bylo zbytečné. Je tam jednoznačně potřeba. Když se rychlost omezí, tak bude nižší hlučnost. Estakáda je navíc nad městem, takže hluk rezonuje, proto je potřeba snížit rychlost. Až skončí opravy estakády, určitě se k tomu vrátíme a úsekové měření budeme opět prosazovat," potvrdila náměstkyně primátora Prostějova Alena Rašková (ČSSD), která má na starosti dopravu.

Na hluk z dálnice si v minulosti stěžovali například obyvatelé přilehlého sídliště Šárka. Na nátlak města zde Ředitelství silnic a dálnic nechalo postavit protihlukovou stěnu. "Protihluková stěna se bude instalovat i na estakádě," podotkla náměstkyně.

Snížení rychlosti na estakádě podporuje i opozice v prostějovském zastupitelstvu. "Myšlenka na zavedení úsekového měření opět ožila. Před nějakou dobou jsem ji představil radě a sesypal se na mě kopec argumentů, proč to nejde," pochválil nejnovější plány radnice opoziční zastupitel Petr Ošťádal (Na rovinu!).

Rekonstrukce na sedm měsíců omezí provoz na dálnici v Prostějově. Náklady překročí půl miliardy

Frekventovanou dálnici D46 v Prostějově po zimní přestávce čeká od začátku příštího týdne pokračování přestavby nájezdů a sjezdů mimoúrovňové křižovatky s označením Prostějov – střed. V průběhu sedmiměsíční uzavírky budou stavaři pracovat i na...

Řidiče čekají na D46 velké kolony a zdržení  

Oprava prostějovské estakády na dálnici D46 začala v pondělí ve směru na Olomouc. Letos je na řadě jedna polovina, příští rok druhá. Estakáda byla již v dezolátním stavu a odpadával z ní beton. Celkové náklady jsou 350 milionů korun, dalších 196 milionů korun spolkne vybudování odbočovacích pruhů na sjezdu nad výpadovkou na Bedihošť, Přerov a Kroměříž. 

O víkendu se řidiči musí připravit na to, že výpadovka bude uzavřená. Jeden z mostů se bude bourat. "V sobotu a v neděli bude úplně uzavřena silnice II/367 v Prostějově kvůli bourání mostu dálnice D46. Obousměrná objízdná trasa povede přes Vrbátky, Dubany a Držovice," popsal Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic.

Stavbu mostu hodlají silničáři dokončit na podzim, provoz bude na frekventované dálnici omezený a řidiči se musí připravit na velké komplikace a kolony, které nejsou na D46 už několik let bohužel nijak výjimečné.

Ředitelství dálnic letos v kraji dokončí pouze dvě stavby, průtah Přerovem a sjezd v Prostějově. Co je dál v plánu?

Průtah Přerovem a sjezd z estakády v Prostějově jsou jediné dvě stavby, které hodlá Ředitelství silnic a dálnic dokončit v letošním roce v Olomouckém kraji. Rozestavěných nebo v plánu je téměř dvacítka akcí, nejdůležitější je dokončení D1 u...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky estakáda, úsekové měření, opravy, most, bourání, uzavírka, D46, Prostějov, oprava, dálnice, hluk, Bedihošť, Ředitelství silnic a dálnic, Alena Rašková, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov chce po dokončení oprav prosadit na estakádě úsekové měření. O víkendu se bude bourat most  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.