Počasí dnes30 °C, zítra33 °C
Úterý 9. července 2024  |  Svátek má Drahoslava
Bez reklam

Traktorista, který u D35 narazil do sloupu a na hodiny zablokoval dálnici, udělal přestupek

Nehodu traktoristy, který loni v listopadu na poli u Velkého Týnce na Olomoucku narazil s traktorem do stožáru s elektrickým vedením a na 28 hodin zastavil provoz na D35, uzavřela policie jako přestupek. Traktor zůstal zaklíněný pod sloupem, jednadvacetiletý řidič vyvázl bez zranění.

Celý případ policie původně vyšetřovala pro podezření z poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Mluvčí olomoucké policie Petra Vaňharová nyní sdělila, že v případu se neprokázalo podezření z trestného činu, policisté proto věc odložili s tím, že ji odevzdali příslušnému úřadu k projednání jako přestupek.

Nehoda se stala 1. listopadu, kdy do stožáru narazil jednadvacetiletý řidič traktorem. Traktor zůstal pod sloupem zaklíněný, řidič nebyl po nehodě zraněn. Policisté u něj provedli testy na alkohol i drogy s negativními výsledky. Traktorista vypověděl, že kultivoval pole, při tom se ohlédl dozadu a traktor mezitím narazil do sloupu.

Náraz nakonec poškodil dva stožáry. Nahnutý sloup a svěšené dráty, které vedly nad dálnicí, zastavily v obou směrech na 28 hodin dopravu na D35. Poškozené stožáry nahradilo provizorní vedení a teprve je čeká výměna.

"Oprava stále probíhá. Dodavatelská firma musela počkat, až se po zimě zlepší počasí. Teď už má hotové základy pro stožáry a připravuje montáž stožárů samotných. Následovat bude natažení vodičů a přepojení do normálního provozního stavu, k čemuž by mělo dojít pravděpodobně na konci června," řekl mluvčí skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

Škodu policie hned po nehodě odhadla na tři miliony korun, na dalšího půl milionu přijde zničený traktor. Celkový účet však bude ještě vyšší, až přijde faktura za výměnu stožárů.

Dálnice z Olomouce na Ostravu je u Velké Bystřice v obou směrech uzavřena. Poblíž dálnice se nebezpečně naklonil sloup elektrického vedení a dráty visí nad silnicí. Policie proto zastavila provoz a provádí odklon dopravy. Dálnice bude neprůjezdná...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, traktor, sloup, D35, uzavírka, Velký Týnec, Olomouc, policie, Olomoucký kraj, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Traktorista, který u D35 narazil do sloupu a na hodiny zablokoval dálnici, udělal přestupek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.