Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Další uzavírka na Šternbersku. Tah u Moravského Berouna dostane nový povrch

S úplnou uzavírkou na jednom z tahů Olomouc – Šternberk – Opava by měli počítat řidiči v následujících dvou měsících. Více než čtyřkilometrový úsek silnice I/46 čeká od pondělí rekonstrukce povrchu, objízdná trasa je naplánována přes Bruntál a Horní Benešov.

U Postřelmova odstartovala stavba důležité silnice. Náklady extrémně rostou, řekl šéf ŘSD

Za dvaadvacet měsíců má být hotovo. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes zahájilo stavbu čtyřkilometrové přeložky silnice I/11 z Postřelmova do Chromče na Šumpersku. Nový úsek pomůže provoz z Bludova, kolem kterého povede také nový obchvat ve...

Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) odhalila nezávislá diagnostika na silnici u Moravského Berouna hloubkovou korozi. „Dalšími důvody kompletní opravy jsou evidované trhliny, olámané části vozovky a porušení krajnic,“ doplnil Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD.


Silnice I/46 se tak od pondělí 16. května uzavře v obou směrech. Objízdná trasa vede severně po silnicích I/45 a I/11 přes Bruntál a Horní Benešov.

Termín dokončení zakázky, kterou pro ŘSD realizuje firma Kareta, je stanoven na polovinu července. Náklady na rekonstrukci úseku od Moravského Berouna po hranici Olomouckého a Moravskoslezského kraje dosahují 29 milionů korun. „Bude provedena výměna asfaltových vrstev, současně dojde na hlubší lokální vysprávky a recyklaci za studena,“ přiblížil mluvčí ŘSD Mazal.

Na trase Olomouc – Šternberk – Opava se bude jednat už o druhou rozsáhlejší opravu. Přímo ve Šternberku probíhá od března výstavba nového mostu na ulici Jívavská. „Původní most silnice I/46 je minulostí, po víkendovém bourání začala příprava kotev opěrných zdí. Vodní tok vede náhradním zatrubněním pod provizorní komunikací zajištěnou ve prospěch obousměrného provozu. Trasa Šternberk–Opava je průjezdná aspoň jedním pruhem kyvadlově,“ informoval Miroslav Mazal. Komplexní rekonstrukce oblasti u Sprchového potoka vyjde na takřka padesát milionů korun, hotovo má být na konci října.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, silnice, investice, oprava, uzavírka, Moravský Beroun, Šternberk, Opava, Bruntál, Olomouc, Olomoucký kraj, Ředitelství silnic a dálnic, rekonstrukce, Horní Benešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další uzavírka na Šternbersku. Tah u Moravského Berouna dostane nový povrch  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.