Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

FOTOGALERIE: Jedna oprava skončila, druhá začala. V Prostějově se nyní pracuje ve Wolkerově ulici

Ani v letošním létě se řidiči v Prostějově nevyhnou komplikacím v dopravě. Radnice sice v předstihu dokončila rekonstrukci vrahovické výpadovky, na vnitřním okruhu však vzápětí začala uzavírka důležité Wolkerovy ulice, která skončí až v polovině října. Loni v létě Prostějov zcela ucpalo několik souběžných oprav silnic.

Katastrofální dopravní situace z loňského léta, kde ještě nefungoval severní obchvat a v Prostějově se sešlo několik oprav důležitých silnic najednou, by se sice letos opakovat neměla, i tak se řidiči musí připravit na komplikace. 

"Oprava ulice Wolkerovy ve vlastnictví Olomouckého kraje, která je financována ze stejné dotace jako například Vrahovická, již začala. Úplná uzávěra a kompletní stavební rekonstrukce ulice ve stejném rozsahu jako u Vrahovické bude trvat do první poloviny října. Souběžná obslužná komunikace na severní straně Wolkerovy ulice zůstane otevřena pro příjezd do ulic Sušilova, Sádky, Na spojce a Komenského. Slepé budou ulice Tylova a Lidická," popsala komplikace na vnitřním okruhu Prostějova mluvčí radnice Jana Gáborová.

Wolkerova ulice, po které projedou tisíce automobilů denně, už byla jednosměrně uzavřená od března, kdy zde stavbaři dělali vložkování kanalizace a přeložky plynovodu a vodovodu. 

Vrahovická ulice v Prostějově se kvůli opravám opět uzavře. Až do července

Obyvatelé Prostějova se musí opět připravit na to, že kvůli opravám bude uzavřená důležitá Vrahovická ulice, přímá spojnice mezi centrem a stejnojmennou městskou čtvrtí. Tentokrát bude až do července neprůjezdný úsek od náměstí Padlých hrdinů k...

Opravy Wolkerovy jsou společnou akcí Olomouckého kraje a města Prostějova, práce zahrnují novou vozovku, chodníky, veřejné osvětlení a úpravu světelného signalizačního zařízení kvůli rozšíření jízdního pruhu do ulice Tylova. Součástí akce jsou také sadové úpravy. Investice je téměř 18 milionů korun.

Kromě očekávaných komplikací v dopravě se již opravy nevyhnuly kritice. Motoristé si například stěžovali na semafory, které zbytečně zdržovaly provoz na zaslepených křižovatkách, než je úřady po čase vypnuly.

"Proč není možné umožnit průjezd Lidickou ulicí od křižovatky se Studentskou až na Wolkerovu. Je zde jednosměrný provoz směrem od kostela. Je zbytečné objíždět Jezdeckou ulicí a komplikovat provoz na Dolní ulici," stěžoval si zase na webu města jeden z řidičů Jiří Havelka.

Podle referentky prostějovské radnice Anny Kajlíkové je komunikace mezi ulicemi Lidická a Wolkerova stanovená jako objízdná trasa pro městskou autobusovou dopravu a příměstskou autobusovou dopravu. "Nebylo by vhodné vzhledem k vytíženosti této objízdné trasy na této komunikaci zrušit jednosměrný provoz. Dopravní situace však budeme sledovat," ubezpečila Kajlíková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šverdík, Město Prostějov

Štítky opravy, ulice, komplikace, doprava, Wolkerova, Prostějov, oprava, léto, Olomoucký kraj, Jana Gáborová, Jiří Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Jedna oprava skončila, druhá začala. V Prostějově se nyní pracuje ve Wolkerově ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.