Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Olomouc nechala opravit přechod v Hněvotínské ulici. Dostal dělící ostrůvek

Obyvatelé Olomouce se snadněji dostanou přes frekventovanou Hněvotínskou ulici. Město nechalo opravit zdejší přechod pro chodce, vznikl zde dělící středový ostrůvek a cyklostezka. Úpravy přišly na tři miliony korun.

Rekonstrukce přechodu pro chodce v Hněvotínské ulici na křižovatce s ulicí Rošického trvaly čtyři týdny. Stavební práce si vyžádaly částečnou uzavírku, od tohoto týdne je přechod opět v provozu. 

Stavbaři vbudovali středový dělící ostrůvek, upravili chodníky a cyklostezku v blízkosti přechodu. "V rámci úpravy přechodu, který již nevyhovoval aktuálním normám, byl opraven i živičný kryt vozovky v celé její šířce a délce asi 45 metrů," sdělil v tiskové zprávě náměstek primátora Olomouce Martin Major (ODS).

Nové přechody podle norem. Úprava dvou míst v Olomouci vyjde na pět milionů

V rozsahu podle aktuálních předpisů probíhá v Olomouci stavba dvou nových přechodů pro chodce, které celkově vyjdou na zhruba pět a půl milionu korun. Rekonstrukce přechodu na Hněvotínské ulici se rozbíhá v těchto dnech, v pokročilejší fázi už je...

Součástí stavby bylo i nové osvětlení přechodu, následovat bude ještě výměna stávajícího veřejného osvětlení. Náklady byly tři miliony korun. 

Dalším přechodem pro chodce, který projde úpravou, je přechod v ulici Remešova při vyústění na třídu Svobody. Tuto akci odbor dopravy a územního rozvoje plánuje v rámci oprav křižovatky třídy Svobody a ulice Aksamitova. Práce by měly být ukončeny na podzim letošního roku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky přechod, oprava, chodec, cyklista, dělící ostrůvek, Hněvotínská, Olomouc, ostrůvek, přechod pro chodce, Martin Major, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc nechala opravit přechod v Hněvotínské ulici. Dostal dělící ostrůvek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.