Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Od příštího týdne začnou strážníci na vybraných místech v Olomouci měřit rychlost

Strážníci olomoucké městské policie začnou od příštího týdne měřit rychlost automobilů na vybraných lokalitách v Olomouci novým přenosným radarem. Čtyřicítku míst městská policie vybrala ve spolupráci s komisemi místních částí a vedením mateřských a základních škol. Jde o lokality, kde řidiči často jezdí rychle.

VIDEO: Přes plnou v zatáčce. Policisté kontrolovali na Červenohorském sedle nejen motorkáře

Další ze série dopravně bezpečnostních akcí proběhla o víkendu na Červenohorském sedle na Jesenicku. Klikatá horská silnice je oblíbeným cílem motorkářů, ale i příznivců rychlé jízdy v automobilech. Policisté řešili na místě desítky přestupků,...

"Jde o lokality, kde překročení povolené rychlosti může být skutečně nebezpečné. Jedná se hlavně o místa se zvýšeným pohybem chodců, v okolí bytových zástaveb nebo i škol a školek. V těchto místech ruční měřič rychlosti efektivně doplní stacionární měřiče, které už strážníci používají," vysvětlil primátor Olomouce Mirek Žbánek (ANO).

Podle něho není cílem číhat na řidiče někde za stromem, ale zajistit bezpečnost dětí, chodců a cyklistů. "Podněty občanů a komisí městských částí pocházejí zejména z okrajových částí Olomouce, z míst, kde dlouhá rovná cesta svádí k tomu zrychlit, ale také je to třeba i zóna placeného parkování v centru města," upřesnil v tiskové zprávě ředitel Městské policie Olomouc Pavel Skalický.

Seznam vybraných lokalit je na webových stránkách olomoucké městské policie. Přenosný ruční měřič rychlosti přišel na necelých 380 tisíc korun.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky měření, rychlost, radar, strážníci, policie, Olomouc, obecní policie, ANO 2011, Pavel Blaho

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od příštího týdne začnou strážníci na vybraných místech v Olomouci měřit rychlost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.