Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Průtah Přerovem je před dokončením. Obyvatelé a řidiči si oddechnou už koncem října

Ještě měsíc a něco bude obyvatelům Přerova komplikovat život stavba průtahu městem. Úřady potvrdily, že jedna z nejdůležitějších dopravních staveb se otevře podle plánu koncem října. Takzvaný průpich za 200 milionů korun zjednoduší dopravu zejména v okolí vlakového a autobusového nádraží.

Osm set metrů dlouhý průpich přes areál Juty usnadní automobilům průjezd doposud složitým úsekem v průmyslové části Přerova u nádraží. Investor Ředitelství silnic a dálnic ČR i přerovský magistrát nyní shodně potvrdily, že s uvedením do provozu se počítá v pondělí 31. října. 

"Blížíme se do finále, proběhl předposlední kontrolní den a na hlavním tahu probíhají dokončovací práce, aby mohla proběhnout pokládka asfaltových vrstev. Dokončují se chodníky, cyklostezky, probíhá montáž veřejného osvětlení a světelného signalizačního zařízení," potvrdil na sociálních sítích přerovský radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Ministr dopravy: O D1 by mělo být jasno do konce října. Stavba by tak mohla začít už letos

Ministerstvo dopravy by o podaných rozkladech proti vydanému stavebnímu povolení na poslední úsek dálnice D1 u Přerova mělo rozhodnout do konce října. Stavba dálničního úseku, který odvede hustou automobilovou dopravu z Přerova, by tak mohla...

Provoz budou nově řídit křižovatky propojené koordinačním kabelem, což má znamenat vznik zelené vlny. „Pro optimální nastavení semaforu se používají výpočty na základě dopravních intenzit, délky zdržení, průměrné délky fronty a tak dále. Vznikne takzvaný signální plán, který je pak nahrán do řadiče každého světelného signalizačního zařízení,“ vylíčil Navrátil.

Součástí průtahu je také nově budovaný rondel v ulici Dluhonské. Termín zprovoznění spadá také na závěr října. "Výhled je určitě optimistický. Po třech letech budou důležité dopravní stavby dokončeny a všichni Přerované budou vyhlížet potvrzení stavebního povolení na poslední úsek dálnice D1 a pak samozřejmě výstavbu, která by snad už mohla také začít," připomněl radí. Desetikilometrový úsek dálnice by měl Přerovanům přinést významnou dopravní úlevu.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Tomáš Navrátil

Štítky průpich, průtah, stavba, doprava, dokončení, Přerov, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průtah Přerovem je před dokončením. Obyvatelé a řidiči si oddechnou už koncem října  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.