Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Cesta po dálnici na Brno je snadnější. Silničáři dokončili opravu mostu u Vranovic-Kelčic

Cesta po dálnici z Olomouce na Brno je o něco snadnější. Silničáři dokončili opravy mostu u Vranovic-Kelčic na Prostějovsku, kde se často tvořily kolony. Nyní už jsou v provozu všechny čtyři pruhy a fungují i sjezdy. Motoristé však stále musí počítat se zdržením v Prostějově, kde probíhají opravy na estakádě.

"Dokončili jsme opravu čtyř mostních závěrů na dálnici D46. U Vranovic-Kelčic bylo odstraněno provizorní značení včetně zúžení a nyní se jezdí standardním způsobem čtyřmi pruhy a všemi sjezdy či nájezdy. Oprava proběhla v plánovaném termínu a řidičům tímto děkujeme za trpělivost," uvedl na sociálních sítích Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Opravy mostu začaly letos v polovině března. "V plánu byly výměny závěrů mostu na EXITu 16 Vranovice-Kelčice. Předmětem prací bylo odbourání závěrů, které nahradily nové kusy s plnohodnotnou životností na další desítky let," dodal Mazal. Investice byla přes 3,5 milionu korun.

Prostějov chce po dokončení oprav prosadit na estakádě úsekové měření. O víkendu se bude bourat most

Po dokončení oprav dálniční estakády v Prostějově zde chce zdejší radnice prosadit úsekové měření rychlosti. Po dálnici D46 denně projedou desetitisíce aut, obyvatele v okolí obtěžují vibrace a zejména hluk. Kvůli bourání jednoho dálničního mostu...

Na cestě do Brna se však motoristé komplikací ještě dlouho nezbaví. Přímo v Prostějově letos po zimní přestávce pokračují přestavby nájezdů a sjezdů mimoúrovňové křižovatky u sjezdu k průmyslové zóně a začala také kompletní rekonstrukce estakády. Ta byla dlouhodobě ve špatném stavu.

Náklady na přestavbu mimoúrovňové křižovatky dosahují takřka 200 milionů korun, dalších zhruba 350 milionů si vyžádá samotná oprava estakády. 

V provozu je v Prostějově vždy pouze jeden pruh pro každý směr, což pravidelně způsobuje kolony a zdržení v obou směrech. "Předpokládané splnění letošního harmonogramu plánujeme do začátku listopadu, kdy bude hotová oprava pravé poloviny estakády, po zimě se dělníci přesunou do protisměru," avizoval pokračování prací i v příštím roce Mazal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky D46, oprava, most, doprava, komplikace, Vranovice-Kelčice, ŘSD, dálnice, Brno, Prostějov, Olomouc, okres Prostějov, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesta po dálnici na Brno je snadnější. Silničáři dokončili opravu mostu u Vranovic-Kelčic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.