Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Omezení na rušném tahu: mostek na Přerovské ulici v Olomouci čeká měsíční rekonstrukce

S průjezdem přes zúžený čtyřproudový tah budou muset od pátku počítat řidiči na trase z Olomouce na Přerov. Ředitelství silnic a dálnic bude ve dvou etapách opravovat povrch na malém mostu v Holici na Přerovské ulici. Hotovo má být v závěru prosince.

Vytoužené clony proti hluku a oplocení. D35 u Olomouce čeká malá modernizace

Protihlukové stěny, oplocení, bezpečnostní zálivy nebo kamerové systémy. Ředitelství dálnic plánuje na dálnici D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí modernizaci. Ta má umožnit bezpečnější provoz i lepší podmínky pro okolí do doby rozsáhlejší obnovy...

 

Další z rekonstrukcí se v Olomouci od 11. listopadu dotkne silnice I/55 v Přerovské ulici. „Oprava bude probíhat během zúžení silnice I/55 a uzavření části ulice Brunclíkova. Řešený úsek měří několik desítek metrů, jedná se o krátký most přes úzký Hamerský náhon,“ přiblížil Miroslav Mazal z olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic.

Hlavní objížďky se tak budou týkat uzavřené Brunclíkovy ulice, kudy se napojuje na I/55 doprava z ulic Sladkovského a Holická. Po výpadovce na Přerov projíždí podle sčítání z roku 2020 přes třináct tisíc aut denně, motoristy navede dopravní značení k průjezdu v režimu 1+1. Uzavírka je naplánována do 22. prosince.

„U mostu silnice I/55 plánujeme statické zajištění nosné konstrukce, kde se místo asfaltových vrstev, které se odfrézují, musí vybudovat železobetonová pojížděná deska s náběhovými klíny. Chodníky oddělíme betonovými svodidly, protože dojde ke snížení výšky obrubníku vůči výškovým poměrům vozovky,“ popsal plánovanou stavební úpravu mluvčí Mazal a doplnil: „Dalo by se říct, že opatření je součást příprav na celkovou rekonstrukci, kterou provedeme do dvou let,“ poznamenal Miroslav Mazal.

Za částečné uzavírky proběhla v Olomouci v říjnu oprava povrchu silnice I/35 na ulicích Velkomoravská a Tovární. Omezení v ještě výrazně frekventovanějším úseku se obešlo bez kritických dopravních komplikací.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, omezení, uzavírka, Přerovská, stavba, rekonstrukce, investice, objížďka, Olomouc, Přerov, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Holice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Omezení na rušném tahu: mostek na Přerovské ulici v Olomouci čeká měsíční rekonstrukce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.