Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí čeká před zimou rychlá oprava rozbitého povrchu

O něco komfortnější by v závěru listopadu měla být jízda po dálnici D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí, ŘSD plánuje před zimou rychlou opravu nerovností. Na více než šedesáti kilometrech dálnice budou dělníci na několika místech asfaltovat poškozený povrch.

„Od pondělí 14. 11. začíná oprava poškozených částí dálnice D35. Dělníci se na několika stanovištích postupně zaměří na jednotlivé nerovnosti trasy Olomouc–Mohelnice a zpět,“ informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal.

Řidiči by se měli připravit po trase na možnost dopravních omezení. „Pokládka nového asfaltu bude podle ŘSD probíhat zhruba týden, provoz zůstane vždy minimálně v jednom jízdním pruhu D35,“ podotkl mluvčí. Lokální vysprávky povrchu dálnice D35 provede Správa Olomouc prostřednictvím vysoutěžené stavební firmy.

Omezení na rušném tahu: mostek na Přerovské ulici v Olomouci čeká měsíční rekonstrukce

S průjezdem přes zúžený čtyřproudový tah budou muset od pátku počítat řidiči na trase z Olomouce na Přerov. Ředitelství silnic a dálnic bude ve dvou etapách opravovat povrch na malém mostu v Holici na Přerovské ulici. Hotovo má být v závěru...

 

Dálnice v tomto úseku vznikla v období 80. let minulého století, Ředitelství silnic a dálnic nyní pracuje na přípravě takzvané malé modernizace. Ta má zhruba za dva roky doplnit dálnici o bezpečnostní prvky, oplocení či protihluková opatření. „Kromě připravované modernizace trasy Olomouc–Mohelnice zde plánujeme také rozsáhlejší rekonstrukci či přestavbu - obojí ve výhledu několika let,“ doplnil Miroslav Mazal z olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic.

Opravy na D35 se rozběhnou po ukončení letošní etapy oprav mostu dálnice D35 nedaleko Mohelnice. „Práce na hlavní trase jsou pár dní před dokončením. Směr od Olomouce bude opět průjezdný 2 standardními pruhy od 14. listopadu. Po zimní pauze se stavbaři vrátí a dokončí opravu druhé poloviny D35 ve směru na Olomouc,“ specifikoval Miroslav Mazal s tím, že do konce roku má být hotová také kompletní přestavba odpočívky u Skrbeně. Stavba za takřka 50 milionů korun má rozšířit síť zmodernizovaných stání se základními službami pro motoristy. U Zlaté Křepelky už prošla obnovou jedna část dálniční odstavné plochy, na protější straně pak bude k dispozici parkoviště pro 20 kamionů či třicítku osobních aut.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, rekonstrukce D35, uzavírka, oprava, Olomouc, Mohelnice, Olomoucký kraj, Ředitelství silnic a dálnic, ŘSD, Dálnice D35, rekonstrukce, zima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí čeká před zimou rychlá oprava rozbitého povrchu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.