Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilému řidiči nákladního vozu se na dálnici u Unčovic utrhl přívěs. Skončil ve svodidlech

S alkoholem v krvi sedl za volant šestapadesátiletý řidič nákladního vozidla, který před jízdou za auto špatně připojil přívěs. Ten se na dálnici u Unčovic na Olomoucku utrhl a skončil ve svodidlech. Naštěstí se nikomu nic nestalo, řidiči nyní hrozí až tři roky vězení.

Opilá řidička nezvládla v Uničově jízdu po rovné ulici a narazila do budovy. Měla přes 1,5 promile

Špatný den má za sebou sedmačtyřicetiletá řidička, která v Uničově sedla za volant s více než jedním a půl promile alkoholu. O půl šesté ráno nezvládla jízdu po rovné ulici, vyjela mimo a narazila do budovy. Hrozí ji tři roky vězení, vysoká pokuta...

Případ se stal ve středu před druhou hodinou odpoledne. Na dálnici D35 u Unčovic ve směru z Mohelnice na Olomouc zůstal na krajnici stát vychýlený přívěs za nákladní automobil a blokoval dopravu.

"Policisté po příjezdu na místo zjistili, že šestapadesátiletému řidiči nákladního vozidla se za jízdy přívěs odpojil a narazil do kovových svodidel. Řidič nejenom, že přívěs před jízdou špatně zapojil, ale navíc při dechové zkoušce nadýchal jedno promile alkoholu," potvrdil mluvčí policie Libor Hejtman.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn a škoda se vyšplhala na 80 tisíc korun. Řidič se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření a odběrům ve zdravotnickém zařízení.

"V tuto chvíli je muž podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," dodal mluvčí policie.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, FB Dominik Bršlica

Štítky nehoda, přívěs, odpojení, utržení, Unčovice, nákladní automobil, Olomoucký kraj, Olomouc, Mohelnice, Dálnice D35, dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilému řidiči nákladního vozu se na dálnici u Unčovic utrhl přívěs. Skončil ve svodidlech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.