Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Olomouckou třídu Svornosti čekají opravy. Během prázdnin se na osm týdnů úplně uzavře

Autobusové zastávky na frekventované třídě Svornosti a zhruba tři sta metrů vozovky mezi ulicemi Foerstrova a Dvořákova v Olomouci se dočkají oprav. Zastávky budou bezpečnější, vozovka bude mít nový povrch. Opravy si vyžádají úplnou uzavírku ulice, radnice je chce stihnout během letních prázdnin.

Olomoucká náplavka není pro vozíčkáře. Inspirace ze zahraničí by pomohla, zní z asistenční organizace

Celkově pozitivní vývoj, ale i novinky, které zamrzí. Zástupci olomouckého spolku Trend vozíčkářů oceňují rozvoj spolupráce s městem a dalšími organizacemi při snaze odstraňování bariér ve veřejném prostoru. Vnímají ale také rezervy u nově...

Firma, která zvítězila ve výběrovém řízení, opravy udělá za 11,7 milionu korun, což je o 1,8 milionu levněji, než předpokládal projekt.

V úseku třídy Svornosti v délce 314 metrů, který je ohraničený křižovatkami s ulicemi Foerstrova a Dvořákova, dělníci obnoví asfalt a betonové obrubníky a v místě křížení třídy Svornosti a Dvořákovy ulice upraví křižovatku jako zvýšenou plochu s krytem z žulové kostky.

"To přispěje k bezpečnějšímu provozu, stejně jako nové zapuštění autobusových zastávek v obou směrech do zálivů, díky kterému už nebudou stojící autobusy překážet řidičům v rozhledu. Součástí stavby pak bude i výměna stožárů a svítidel lamp veřejného osvětlení," popsal plánované práce Marek Černý z olomouckého magistrátu.

Opravy začnou v červenci, trvat by měly osm týdnů. "Kvůli blízkosti školy a školky je stavba naplánovaná na letní měsíce. Vzhledem k rozsahu prací a potřebě dodržet termín letních prázdnin budou práce probíhat za úplné uzavírky, samozřejmě mimo zásobování a vozidla integrovaného záchranného systému," dodala náměstkyně primátora Olomouce Miroslava Ferancová (ANO).

Celkem dá letos olomoucký magistrát na opravy komunikací téměř 90 milionů korun. Schválených je zatím patnáct oprav.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Google map

Štítky oprava, třída Svornosti, uzavírka, zastávky, MHD, asfalt, Olomouc, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouckou třídu Svornosti čekají opravy. Během prázdnin se na osm týdnů úplně uzavře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.