Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Dvě výluky zkomplikují provoz vlaků Českých drah. Náhradní autobusy začnou jezdit už v pondělí

Od zítra bude omezen provoz vlaků ČD na dvou tratích. Na trati Šumperk – Uničov začne výluka zítra v 8 hodin ráno a potrvá do 6. května odpoledne. Náhradní autobusy mezi zastávkami Zábřeh na Moravě – Šumperk budou pak jezdit jen do 26. dubna.

Na trati Šumperk – Uničov budou všechny vlaky nahrazeny náhradními autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu. Výluka začne zítra v 8 hodin ráno a měla by trvat nepřetržitě do 6. května do 15 hodin odpoledne. „S výjimkou časně ranních a pozdně večerních vlaků budou osobní vlaky nahrazené třemi linkami náhradních autobusů,“ uvedl Petr Pošta z tiskového oddělení ČD.

Jedna linka náhradních autobusů bude zrychlená a nebude mezi Šumperkem a Uničovem nikde zastavovat. Další dvě linky pak budou zastávkové a pojedou v upravených časech a oproti vlakům budou mít upravené návaznosti v obou městech.

Konec čekání u závor. V Olomouci začne stavba kýženého holického nadjezdu za 300 milionů

Mnoho let připravovaná a očekávaná investice do proměny křížení silnice a železničního koridoru v Olomouci Holici vstoupí v létě do stavební fáze. Vybudování nadjezdu přes frekventovanou trať vyjde na více než 300 milionů korun. První auta by...

Výluka bude také komplikovat cestování mezi Zábřehem na Moravě a Šumperkem. Na této trati začne výluka zítra v 8:40 a vlaky se zde projedou až 26. dubna v 16:50 hodin. Všechny vlaky opět České dráhy nahradí autobusy. „Podle pravidelného jízdního řádu pojedou pouze spěšné vlaky Zábřeh na Moravě – Bludov – Jeseník a zpět,“ doplnil Pošta. 

Náhradní autobusy budou mít také dvě linky – jednu zrychlenou a druhou zastávkovou. Přeprava kol bude pro cestující zajištěna pouze u spojů, které budou nahrazovat rychlíky. U ostatních spojů nákladní automobil kola přepravovat nebude.

Velké skupiny cestujících mají svou jízdu předem nahlásit na Kontaktním centru ČD, tedy na telefonním čísle 221 111 122 nebo na e-mailové adrese info@cd.cz. „Cestující prosíme, aby věnovali pozornost plánování své cesty a využili vhodný spoj náhradní autobusové dopravy,“ uzavřel Pošta.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky České dráhy, vlaky, výluka, Šumperk, Zábřeh na Moravě, Uničov, autobusy, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě výluky zkomplikují provoz vlaků Českých drah. Náhradní autobusy začnou jezdit už v pondělí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.