Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Po nárazu do domu dnes v Hranicích zemřel čtyřiašedesátiletý řidič. Část zdi spadla

Po nárazu do neobydleného domu dnes brzy ráno zemřel v Hranicích na Přerovsku čtyřiašedesátiletý řidič. Ze zdemolovaného vozu ho museli pomocí hydrauliky vyprostit hasiči, ani okamžitá resuscitace mu však život nezachránila. Hasiči poté museli část domu podepřít vzpěrami.

Tragická nehoda na olomouckém chodníku: policie žádá o pomoc svědky

Život osmašedesátiletého cyklisty si vyžádala nehoda, ke které došlo na ulici Brněnská v Olomouci. Muž jel po chodníku a z neznámého důvodu upadl na betonovou zídku a na místě zemřel. Policisté by pro objasnění události ocenili pomoc veřejnosti.

Nehoda se stala krátce před šestou hodinou ranní. V Hranicích, místní část Velká, čtyřiašedesátiletý řidič jel s vozidlem Škoda Roomster ve směru od centra k ulici Potštátská.

"Při řízení ale jízdu z doposud neznámých příčin nezvládl a narazil do neobydlené části domu stojícího u komunikace. Řidič byl z vozidla vytažen, ale i přes veškerou snahu záchranářů se nepodařilo obnovit jeho životní funkce a na místě zraněním podlehl," potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Na místě zasahovali také hasiči. "Uvnitř zdemolovaného vozidla zraněný řidič zůstal zaklíněný. Muže jsme pomocí hydraulických nástrojů vyprostili a zahájili jsme resuscitaci," dodala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Budova měla po nárazu poškozenou přední nosnou zeď. "Bylo proto nutné ji stabilizovat. Na místo velitel povolal speciální kontejner s vybavením určeným pro stabilizaci budov. Dřevěnými vzpěrami jsme narušenou část obvodového zdiva zajistili, místo jsme opáskovali a předali majiteli. Odtahová služba se postarala o odtah vozu," uvedla mluvčí hasičů. 

Policie nařídila pitvu zemřelého řidiče, vyšetřování by mělo zjistit například i možnost jeho náhlé zdravotní indispozice. Škoda je předběžně přes 200 tisíc korun, po dobu vyšetřování byl provoz na místě řízen kyvadlově.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky nehoda, tragická nehoda, nehoda Hranice, smrt, náraz, dům, řidič, hasiči, statika, Hranice, okres Přerov, Škoda Roomster, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po nárazu do domu dnes v Hranicích zemřel čtyřiašedesátiletý řidič. Část zdi spadla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.