Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

ANKETA: Prostějov chce zakázat vjezd cyklistům na Plumlovskou. Nedávno opravená ulice je příliš úzká

Prostějovská radnice uvažuje o tom, že na frekventované výpadovce na Plumlov zakáže vjezd cyklistům. Ulice přitom před čtyřmi lety prošla generální rekonstrukcí za miliony korun, ukázalo se však, že pro je příliš úzká, a pro cyklisty tak nebezpečná.

Už krátce po otevření rekonstruované Plumlovské ulice v Prostějově v roce 2019 se objevily hlasy, že výpadovka se příliš zúžila. Úřady to tehdy zdůvodňovaly snahou o zklidnění dopravy. Ukázalo se však, že na výpadovce se často tvoří kolony, protože cyklistu nejde v hustém provozu předjet. Pro milovníky kol se tak opravená ulice stala nebezpečným místem.  

Prostějovská radnice proto přišla s tím, jestli by nebylo lepší zakázat cyklistům na Plumlovskou ulici vjezd. "V dopravní komisi jsme si říkali, že jestli cyklistům z hlediska bezpečnosti nezakázat vjezd, protože Plumlovská ulice je úzká. Rada města tento materiál zatím odložila, ještě se na to podíváme. Byly tam například připomínky, jestli zakázat vjezd na celou ulici nebo jenom nebo jenom na některé části. Ještě to probereme," vysvětlil náměstek primátora Prostějova odpovědný za dopravu Jiří Pospíšil (Pévéčko).

Zastánci zákazu argumentují také tím, že souběžně vedou Melantrichova ulice, kde je cyklostezka, a Česká ulice. Tudy mohou cyklisté jezdit bezpečně. 

Prostějov bude reklamovat opravenou Plumlovskou ulici. Neodtéká z ní voda

Opravy jedné z nejdůležitějších komunikací v Prostějově, Plumlovské ulice, bude město reklamovat. Po bouřkách a deštích z ní totiž neodtéká voda. Celkově opravy přišly na 80 milionů korun. Rekonstrukci před dvěma roky dělala společnost Strabag.

"Je to krajská komunikace a byla udělána tak, jak je to uděláno. Já osobně bych tam na kole vůbec nejel," odvětil náměstek primátora na dotaz, zda se při rekonstrukci ulice nestala chyba. 

Na sociálních sítích již o celé věci diskutují desítky lidí. "Plumlovská by nebyla ucpaná, kdyby ji nezmršili tou slavnou revitalizací. Minulé generace věděly, proč stavět široké cesty, a ne ty cyklostezky, které teď nazývají silnicemi," vyjádřil svůj názor například Michal Sluka.

ANKETA: Jste pro zákaz vjezdu cyklistů na Plumlovskou ulici v Prostějově?

Celkem hlasovalo323 čtenářů

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Prostějov

Štítky zákaz, cyklista, ulice, výpadovka, revitalizace, Prostějov, Plumlov, Jiří Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Prostějov chce zakázat vjezd cyklistům na Plumlovskou. Nedávno opravená ulice je příliš úzká  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.