Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V centru Prostějova se propadla vozovka. Příčina je nejasná, možná kanalizace. Město už chystá opravy

V centru Prostějova u Finančního úřadu se propadla silnice. Asi jeden a půl metru hluboká díra se v asfaltu objevila během pouhých několika hodin. Příčina je nejasná, důvodem je možná kanalizace, která vede pod silnicí. Město již začalo chystat opravy.

Nejhorší cesta v kraji? Chybějící asfalt, výmoly, kamení. Místní nadávají na zničenou silnici na Konicku

Cesta z Ladína do Ponikve na Prostějovsku by se dala bez nadsázky označit jako nejhorší silnice v kraji. Na hluboké díry, chybějící asfalt, kaluže a kamení upozorňují řidiči, ale i místní starostové. Silničáři zničenou komunikaci začali v těchto...

Hluboká díra v asfaltu se na silnici objevila během víkendu. "Zasahovali jsme tam a celé místo jsme zabezpečili," potvrdil ředitel Městské policie Prostějov Libor Šebestík

Přesná příčina propadu je zatím nejasná. "Pod tou vozovkou se nachází vodovod a kanalizace a jsou tam dešťové svody z přilehlého domu, takže nyní je potřeba zjistit, co přesně způsobilo ten propad, protože určitě se to nestalo samo od sebe," uvedla vedoucí odboru správy a údržby majetku města Prostějova Alexandra Klímková.

Úřady již celé místo vybagrovaly, objednaly monitoring a jsou v kontaktu s Moravskou vodárenskou a Vodovody a kanalizacemi Prostějov.

Klímková slíbila, že opravu město provede co nejrychleji to půjde. "Předpokládáme, že tam byla nějaká závada pod vozovkou a samozřejmě se budeme snažit konat co nejrychleji. Není možné, aby to zůstalo takto otevřené dlouhodobě. Provizorní průjezdnost zajistíme v řádu dnů," ubezpečila vedoucí odboru.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Marcela Krejci

Štítky propad, asfalt, díra, silnice, Prostějov, kanalizace, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Prostějova se propadla vozovka. Příčina je nejasná, možná kanalizace. Město už chystá opravy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.