Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V Olomouci se změní jízdní řády všech tramvajových linek. Šestka nebude do září v provozu

Od poloviny prázdnin se lehce promění frekvence, ve které vyrážejí tramvaje od hlavního nádraží do centra Olomouce. Dopravní podnik města Olomouce do září zrušil provozování jedné tramvajové linky a u ostatních pozměnil jízdní řády. K náměstí Hrdinů či na zastávku Palackého by měly vozy po kolejích vyrážet přibližně v pětiminutových intervalech.

Od soboty 29. července se promění jízdní řády všech tramvajových linek v Olomouci, změna má trvat do 3. září. Tramvaje nově budou na trati Hlavní nádraží - Náměstí Hrdinů/Palackého jezdit v intervalu 5 minut. Až do 3. září nebude v provozu linka s číslem šest. „Na linku č. 4 budou naopak v tomto termínu nasazeny spřažené soupravy, aby byla zajištěna dostatečná kapacita přepravy,“ informovala mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová s tím, že nové jízdní řády jsou k dispozici na webu DPMO.

POLITICKÁ KORIDA: Je zdražení MHD v Olomouci nezbytným krokem?

V dalším díle Politické koridy předsedové politických klubů v olomouckém zastupitelstvu nebo jejich zástupci odpovídali na otázku: Je zdražení MHD v Olomouci podle vás nezbytným krokem? Jaké může mít toto opatření dopady?

V současnosti jsou ještě intervaly mezi tramvajemi zhruba čtyřminutové, tato doba se od závěru července mírně prodlouží. „Probíhalo sčítání cestujících, vyhodnocení a příprava možných úprav v souladu s vyhodnocením. V letních měsících se navíc ještě více prohlubuje skutečnost, že v méně frekventované denní doby jezdí spoje hodně nenaplněné. Cílem opatření je o finanční i personální úspora, kdy budou menší nároky na vytížení řidičů. Jde o celkovou optimalizaci, aby v době, kdy lidí jezdí více, byl spojů dostatek. A naopak mimo špičku, aby tramvaje nejezdily prázdné,“ shrnula důvody připravované změny mluvčí dopravního podniku.

Pro konstrukci jízdních řádů podle poznatků získaných z analýzy vytíženosti tramvají zastavil DPMO provoz šestky, ta se ale se začátkem školního roku opět vrátí do olomouckých ulic.

„Od září dojde k další změně, posilovat se budou ranní a odpolední spoje. Linka číslo 6 bude jezdit v dobách dopravních špiček. V méně frekventovaných úsecích dne tato linka opět jezdit nebude, i v průběhu školního roku bývají časy například mezi desátou a půl dvanáctou dopoledne hodně nevytížené,“ podotkla Anna Sýkorová.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik města Olomouce

Štítky Doprava, tramvaje, DPMO, dopravní podnik města Olomouce, jízdní řády, změna jízdních řádů, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouci se změní jízdní řády všech tramvajových linek. Šestka nebude do září v provozu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.