Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Trpělivě za kombajnem. Předjíždění si dobře rozmyslete, varuje před nebezpečnými manévry policistka

Vyšší dávku trpělivosti a opatrnosti si vyžaduje cestování autem i v letních měsících. Jedním z důvodů je častější pohyb rozměrné agrární techniky zejména na okresních silnicích. V Olomouckém kraji došlo za poslední dva týdny ke dvěma vážným nehodám se zemědělskými stroji, při kterých hasiči vyprošťovali řidiče ze zdemolovaných vozidel.

VIDEO: Mickey a Ozzy změnili kariéru. Asistenční retrívři nastoupili k policii, umí hledat výbušniny i drogy

Nezvyklou cestou získali dvě posily policisté v Olomouckém kraji. Jedná se o psí specialisty na pachové práce, kteří původně měli plnit roli asistenčních psů pro handicapované. Elán dvou pejsků plemene flat coated retrívr byl ale pro tento úkol...

Hrozivá dopravní nehoda s kombajnem se stala 10. července v obci Křelov-Břuchotín nedaleko Olomouce, kde řidič osobního auta dostal zřejmě kvůli vyšší rychlosti na mokré vozovce smyk a narazil do žací lišty těžkého stroje. S vážnými zraněními ho vyprostili hasiči a následoval transport do nemocnice. O deset dnů později řešily složky IZS další závažnou nehodu ve Věrovanech, kde řidič naboural do technologie pro sečení zapřažené za kombajnem. I tato nehoda skončila převozem šoféra do nemocnice.

Policisté nabádají ke zvýšené opatrnosti. „Zemědělský stroj předjíždějte, kde je to možné na opravdu přehledných místech a jen tam, kde je to povoleno. Při předjíždění kontrolujte zpětná zrcátka, zda i řidič jedoucí za vámi si nevyhlédl stejný moment k předjíždění, jako vy,“ doporučuje řidičům policejní preventistka Zuzana Slabá.

Podle ní je potřeba si předjížděcí manévr dobře promyslet. „Vzhledem k velkým rozměrům zemědělských strojů, nemusí řidič vidět dostatečně dopředu. Pokud má byť jen mírné pochybnosti, je lepší neriskovat a od předjíždění upustit,“ dodává preventistka s tím, že základním bezpečnostním principem je také dodržování maximální povolené rychlosti a zpomalení před zatáčkou nebo úsekem, ve kterém není dostatečný přehled.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, nehoda, nehoda kombajn, vážná nehoda, bezpečnost, žně, zemědělská technika, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trpělivě za kombajnem. Předjíždění si dobře rozmyslete, varuje před nebezpečnými manévry policistka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.