Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Kamion namazal kilometr dálnice. Únik kapalin likvidovaly u Prostějova dvě jednotky hasičů

S omezením průjezdná je dálnice D46 ve směru od Prostějova na Vyškov po nočním úniku provozních kapalin z kamionu. Hasiči společně s ŘSD nejprve museli uzavřít oba jízdní pruhy nedaleko Brodku u Prostějova, kvůli ošetřování vozovky znečištěné olejem bylo v ranních hodinách možné projet po zúženém profilu autostrády.

Na Dlouhých stráních hasiči testovali bambivaky. Piloti museli manévrovat v horské soutěsce

Na dolní nádrži přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně v Jeseníkách hasiči testovali plnění bambivaků, pokud by bylo potřeba hasit požár z vrtulníku. Hasiči zkoušeli vaky o objemu až tři tisíce litrů, které mají v letošním roce poprvé k...

Profesionální jednotka hasičů z Prostějova ve spolupráci s dobrovolným sborem z Brodku u Prostějova vyjížděla v pátek na 12. kilometr dálnice D46. „Z důvodu úniku provozních kapalin kamionu došlo ke znečištění povrchu vozovky v délce asi jednoho kilometru v obou pruzích. Provedli jsme zachycení unikající látek. Ve spolupráci s ŘSD došlo k uzavření obou jízdních pruhů,“ informoval v pátek ráno mluvčí HZS Olomouckého kraje Josef Koláček.

Podle mluvčího je místo po úvodním zásahu již průjezdné levým jízdním pruhem sníženou rychlostí. „Ve spolupráci se správcem komunikace byl na místě aplikován chemický postřik, který jsme oplachovali asanační lištou,“ podotkl k dalšímu průběhu zásahu Koláček. Podle webových stránek Ředitelství silnic a dálnic se předpokládá odklizení následků úniku oleje do pátečního poledne.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, dálnice, D46, uzavírka, omezení, únik oleje, hasiči, ŘSD, Prostějov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamion namazal kilometr dálnice. Únik kapalin likvidovaly u Prostějova dvě jednotky hasičů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.