Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Nehodu dvou aut na Bludovském kopci nepřežil jeden z řidičů. Další vážná havárie je v Hranicích

, aktualizováno 31. července 2023, 12:15

Nehodu dvou osobních vozidel na Bludovském kopci u Šumperka dnes dopoledne nepřežil jeden z řidičů. Silnice byla uzavřená, objízdná trasa vedla přes Postřelmov, Sudkov a Dolní Studénky. Na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Další vážná nehoda se stala v Hranicích.

Složky integrovaného záchranného systému vyjížděly v neděli odpoledne k tragické nehodě. U Horní Moštěnice na Přerovsku došlo ke střetu nákladního auta a motorky. Její řidič nepřežil. Doprava byla v obou směrech přerušená, probíhá vyšetřování...

"Aktuálně zasahujeme u tragické dopravní nehody, která se stala v katastru obce Bludov krátce po 9. hodině. Mezi Bludovem a Šumperkem se střetla dvě osobní vozidla. Jeden z řidičů na místě zemřel. V tuto chvíli je úsek Bludovského kopce uzavřen, objízdná trasa vede přes Postřelmov, Sudkov a Dolní Studénky. Příčina a okolnosti nehody jsou v současné době v šetření," potvrdila dopoledne mluvčí policie Miluše Zajícová.

Na místě byli hasiči, kteří asistovali záchranářům. "Místo nehody jsme zajistili proti vzniku požáru a poskytujeme součinnost při vyšetřování. I přes veškerou snahu a nasazení všech zasahujících při resuscitaci nehodu jeden z řidičů nepřežil. Další zraněná osoba byla transportována do nemocnice. Dopravu řídí policie přes objízdné trasy," dodala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Jde o druhou smrtelnou nehodu v Olomouckém kraji v posledních dvou dnech. V neděli odpoledne složky integrovaného záchranného systému vyjížděly k nehodě u Horní Moštěnice na Přerovsku, kde došlo ke střetu nákladního auta a motorky. Její řidič nepřežil. Doprava byla v obou směrech přerušená.

Další vážná nehoda se dopoledne stala také v Hranicích na Přerovsku, kde hasiči vyprostili pomocí hydraulických kleští z osobního auta zraněného řidiče, který zde zůstal po srážce s kamionem zaklíněný. 

"Asistovali jsme také záchranářům při ošetření těžce zraněného spolujezdce a připravili jsme místo pro přistání vrtulníku. Pomohli jsme s transporty pacientů do vrtulníku a do sanitního vozidla. Postarali jsme se o protipožární opatření, zabezpečili jsme uniklé provozní kapaliny a nyní asistujeme odtahovým službám s nákladem poškozených vozidel. Nakonec zajistíme úklid vozovky," popsala mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky nehoda, smrt, srážka, automobil, hasiči, policie, kopec, Šumperk, Dolní Studénky, Sudkov, Postřelmov, Bludov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehodu dvou aut na Bludovském kopci nepřežil jeden z řidičů. Další vážná havárie je v Hranicích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.