Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Řidička zdemolovala zastávku v Olomouci. Zranila dva lidi, zábradlí vletělo až do podchodu

, aktualizováno 11. srpna 2023, 12:02

Hrozivě vypadající následky nehody pozorovali Olomoučané ve čtvrtek v noci a poté i v pátek ráno na tramvajové zastávce Pionýrská v Brněnské ulici. Dvaašedesátiletá žena prorazila s vozem BMW na rovném úseku zábradlí u stanice MHD a přejela i přes lavičky. Při kolizi kromě ní utrpěli zranění i dva mladí lidé, kteří čekali na zastávce.

Operační středisko hasičů přijalo hlášení o vážné nehodě ve čtvrtek minutu po půl desáté večer. Na místo vyrazila profesionální jednotka ze stanice Olomouc i s technickým speciálem. „Po průzkumu bylo potvrzeno, že osobní automobil v Brněnské ulici v Olomouci ve směru do centra vrazil do zábradlí u tramvajové zastávky. Při nehodě byli zraněni tři lidé, a to řidička auta a dva lidé, kteří stáli na zastávce,“  přiblížila mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Čtyři zranění u Štěpánova. Mladá řidička nezvládla fabii a srazila se s protijedoucím vozem

Vážná nehoda se stala u Štěpánova na Olomoucku. Devětadvacetiletá řidička nezvládla fabii, dostala smyk a střetla se s protijedoucím vozem. Čtyři vážně zraněné museli záchranáři odvézt do olomoucké Fakultní nemocnice. Škoda je přes sto tisíc korun. ...

Hasiči zajistili místo proti vzniku požáru a poskytovali první pomoc zraněným. Ty si pak převzali do péče záchranáři. V následujících hodinách probíhalo odstraňování následků nehody a vyšetřování. Náraz byl tak prudký, že kus zábradlí, který zastávku odděluje od frekventované silnice, vletěl až do podzemní části podchodu.

Jaké byly přesné okolnosti havárie vyhodnocuje Policie České republiky. „Žena z dosud nezjištěných příčin vjela s vozidlem vlevo mimo komunikaci, kde na tramvajové zastávce Pionýrská postupně narazila do kovového zábradlí, laviček, automatu na jízdenky a přitom srazila dva chodce ve věku 20 a 22 let, kteří zde čekali na tramvaj. Zranění chodci i řidička byli po nehodě převezeni do Fakultní nemocnice v Olomouci. Řidička nebyla pod vlivem alkoholu,“ popsal zjištění policistů mluvčí Libor Hejtman s tím, že předběžně odhadnutá výše škody dosahuje částky 300 tisíc korun. „Nehoda zůstává nadále v šetření olomouckých dopravních policistů,“ dodal Hejtman.

Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikiskové utrpěla řidička pouze pohmožděniny od bezpečnostního pásu a byla spíše v šoku z celé situace. Podle poznatků záchranářů jela žena poměrně nízkou rychlostí, vážnější dopady měla havárie pro chodce čekající na zastávce. „Osoba sedící na zastávce byla odhozena přibližně o jeden metr, došlo k chvilkové poruše vědomí, zranění bylo řešeno jako otřes mozku s úrazem hlavy. Druhá osoba utrpěla vlivem nárazu auta na zábradlí pohmožděninu ramene," přiblížila mluvčí Mikisková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, vážná nehoda, zranění, nehoda Pionýrská, nehoda Brněnská, nehoda Olomouc, nehoda zastávka, Olomouc, Hasiči, HZS Olomouckého kraje, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Bramborák bez řidiče, brněnský prášek nebo mobil ? O důvodech dnešního marasmu čtěte zde ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Středa, 16. srpna 2023, 05:29Odpovědět

Řidička zdemolovala zastávku v Olomouci. Zranila dva lidi, zábradlí vletělo až do podchodu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.