Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Policie měla v Jeseníkách avizovanou preventivní akci. Jeden z řidičů vyrazil pod vlivem marihuany

O víkendu policie na Červenohorském sedle v Jeseníkách pořádala preventivní akci, kterou předtím široce avizovala. Jeden z řidičů i přesto vyrazil pod vlivem marihuany. Celkem policisté museli řešit přes osmdesát přestupků.

"Krásné víkendové počasí vybízelo k projížďce. Hodně motorkářů proto zamířilo na Červenohorské sedlo. Jeseničtí policisté si pro ně tentokrát kromě kontroly připravili i preventivní část. I přesto, že jsme akci předem avizovali, někteří motorkáři a řidiči si nedali říct a pravidla nerespektovali. Jeden řidič dokonce vyrazil na silnici pod vlivem marihuany," popsala mluvčí policie Tereza Neubauerová.

Při prohlídce policisté u řidiče marihuanu našli a zadrželi. Celkem za víkend zjistili 82 dopravních přestupků, u motorkářů jich bylo 64, a na pokutách vybrali přes 53 tisíc korun. Jedenáct přestupků půjde do správního řízení, v pěti případech strážci zákona museli uložit kauci v celkové výši 35 tisíc korun. "Nejčastěji policisté řešili špatný technický stav u motocyklů," dodala mluvčí.

O systému radarů na Červenohorském sedle má být jasněji před létem, projekt je v přípravě

S příchodem teplejšího počasí je opět rušněji i v klikatém úseku silnice přes Červenohorské sedlo, kam se po zimě vrátili motorkáři a další příznivci rychlé jízdy. Ředitelství silnic a dálnic pokračuje v přípravě automatického měření rychlosti,...

Na parkovišti na Červenohorském sedle byli v sobotu k dispozici zástupci BESIP, Zdravotní pojišťovny MV ČR a Aplikace Záchranka, kteří předvedli zásady první pomoci. Několikanásobný vicemistr ČR Ondřej Kroupa pak představil, jak zvládat krizové situace v běžném provozu, jako jsou například intenzivní brzdění nebo vyhýbání se nenadále překážce. 

"Touto akcí kontroly na Červenohorském sedle nekončí. Po celou motorkářskou sezónu zde budou probíhat pravidelně," varovala mluvčí policie Neubauerová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky akce, kontrola, prevence, přestupek, Jeseníky, marihuana, řidič, policie, Červenohorské sedlo, Česko, BESIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie měla v Jeseníkách avizovanou preventivní akci. Jeden z řidičů vyrazil pod vlivem marihuany  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.