Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Uzavírka na hlavním tahu do Jeseníku. Silničáři budou opravovat vozovku a její okolí

Od pondělí začnou silničáři s opravami úseku mezi Červenohorským sedlem a Jeseníkem. Opravovat budou silnici, značky i blízké okolí vozovky. Uzavírka potrvá do poloviny listopadu a půjde objet dvěma směry. Stát by měla téměř třicet milionů korun.

Asi na dva měsíce uzavřou silničáři cestu I/44 v úseku Domašov-Adolfovice. Nejprve proběhne částečná uzavírka od pondělí 4. září do neděle 10. září, přičemž by práce měly proběhnout za zachování obousměrného provozu těsně kolem pracovníků.

Od 11. září do poloviny října uzavřou pracovníci silnici úplně, projet bude možné pouze pro autobusy, dopravní obsluhu a vozidla IZS. Od 16. října do 5. listopadu by měly probíhat dokončovací práce za obousměrného provozu.

Dopravní úleva pro severozápad Olomouce? Novou krajskou silnici brzdí jednání o pozemcích

Významnou investici do nového úseku silnice napojující se do kruhového objezdu nedaleko Globusu v Olomouci plánuje Olomoucký kraj. Stavba za přibližně 110 milionů korun má přinést citelnou úlevu severozápadní části města, která je vytížená...

„Trasa dlouhá přibližně 3,5 kilometru vykazuje trhliny, staré vysprávky, hloubkovou korozi, olámané okraje a diagnostika potvrdila také plošné deformace,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Olomouckého kraje Miroslav Mazal. K nápravě použijí silničáři technologii recyklace asfaltu na místě za studena.

Krom nového povrchu by se pracovníci měli zaměřit také na úpravu krajnic, značek a blízkého okolí silnice. Podle Mazala bude celá oprava stát kolem zhruba 27 milionů 700 tisíc korun.

Během období úplné uzavírky budou vyznačeny dvě objízdné trasy. „První přes Hanušovice, Brannou a Ostružnou, druhá objížďka povede přes Sobotín, Rýmařov, Bruntál, Vrbno pod Pradědem a Zlaté Hory,“ doplnil v závěru mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic Olomouckého kraje

Štítky Jeseníky, doprava, dopravní situace, uzavírka, rekonstrukce, práce, silničářské práce, silničáři, rekonstrukce silnice, oprava vozovky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka před Jeseníkem. Silničáři budou opravovat vozovku i její okolí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.