Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Řidičům na Mohelnicku slouží nově zrekonstruovaná silnice

Řidiči na Mohelnicku mohou využívat nově opravenou silnici z Loštic do Moravičan. Celkové náklady vyšly zhruba na 67 milionů korun, přičemž zásadní podíl získal kraj z dotací. Jízda po silnici by teď měla být bezpečnější i pohodlnější.

Olomoucký kraj otevřel opravenou silnici z Loštic do Moravičan. „Silnice byla před opravou ve velmi špatném stavu. Teď řidičům nabízí kvalitnější povrch, který zajistí pohodlnější a bezpečnější jízdu,“ okomentoval v tiskové zprávě předešlý stav silnice hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (Piráti a STAN). Zároveň připomněl, že k rekonstrukci silnic nižších tříd se kraj zavázal ve svém programovém prohlášení.

Uzavírka olomouckého průtahu jako zkouška nervů. Bude to extrém, říká koordinátor BESIPu

Zřejmě náročný test čeká řidiče v Olomouci s uzavřením více než dvou kilometrů hlavního tahu městem v ulicích Foerstrova, Pražská a Albertova. Uzavírka začne od neděle 24. září a objížďky nemusejí svou kapacitou pojmout příval aut, které se...

Oprava cesty proběhla během tří etap. Během nich pracovali silničáři nejen na samotné silnici, ale také na mostu a části průtahu v Lošticích. „Firma nejprve odstranila starou asfaltovou vrstvu, následně opravila podloží, a teprve poté došlo k pokládce nového asfaltového koberce,“ vysvětlila mluvčí Olomouckého kraje Alena Minxová.

Celkové náklady za silničářské práce vyšly zhruba na 67 milionů korun. Zásadní část pokryly dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury, přičemž samotné hejtmanství do opravy investovalo kolem devíti milionů.

Do financování opravy se zapojily i okolní obce. Loštice do projektu investovaly 1,1 milionu korun, Moravičany 1,7 milionu. „Město i obec peníze použily například na opravu přilehlých autobusových zastávek, chodníků a parkovacích míst,“ doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky doprava, silnice, oprava, Loštice, Mohelnice, Olomoucký kraj, hejtman, dotace, investice, oprava silnice, dopravní infrastruktura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidičům na Mohelnicku slouží nově zrekonstruovaná silnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.