Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Senior z Olomoucka nechal vyzkoušet auto mladou dívku, z potoka je zachraňovali hasiči

Osmnáctiletá dívka na Olomoucku chtěla zkusit řízení auta, jízda bez řidičského průkazu ale nedopadla dobře. S vozem se v doprovodu pětasedmdesátiletého seniora převrátila do potoka a na místo za vesnicí musely vyrazit dvě jednotky profesionálních hasičů s technickým speciálem i vrtulník letecké záchranné služby.

V neděli dopoledne zalarmovala složky Integrovaného záchranného systému dopravní nehoda vozu Škoda Fabia mezi obcemi Hynkov a Příkazy. Z účelové komunikace se auto se dvěma lidmi dostalo do potoka, přičemž se převrátilo střechou dolů a přivolaní hasiči a záchranáři museli rychle zasáhnout.

Kamion v Přerově před sebou hrnul malé auto desítky metrů, řidička musela do nemocnice

Škodu několik desítek tisíc korun znamenala středeční nehoda nákladního vozidla s osobním autem u estakády v Přerově. Řidič těžkého vozu při přejezdu mezi pruhy neviděl zřejmě kvůli mrtvému úhlu dalšího účastníka silničního provozu a došlo ke...

„Podchlazené a zraněné osoby ve vozidle s hasiči komunikovaly, s pomocí hydraulických nástrojů je z auta vyprostili a předali do péče zdravotníků. Na místě přistál také vrtulník letecké záchranné služby,“ přiblížila mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Okolnosti a příčiny nehody pak zjišťovali přivolaní policisté. „Podle prvotních informací osmnáctiletá žena, které měl řízení auta svěřit pětasedmdesátiletý spolujezdec, patrně nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména svým schopnostem a s autem sjela z mostu do místní řeky. Jak policisté zjistili, mladá dívka řidičský průkaz nikdy nevlastnila. Při dopravní nehodě utrpěla jak ona, tak i její spolujezdec zranění, se kterým je zdravotníci transportovali do olomoucké fakultní nemocnice,“ konstatovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Hasiči z Olomouce a Litovle poté pokračovali v likvidaci následků havárie. „Řešili jsme také únik provozních kapalin do vodního toku, proběhla instalace sorpčních hadů. Následovalo vyzvednutí vozu z potoka s využitím technického speciálu s ramenem,“ doplnila mluvčí hasičů.

Policie se bude dopravní nehodou nadále zabývat. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun, řízení pod vlivem alkoholu vyloučila dechová zkouška.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, dopravní nehoda, Hynkov, Příkazy, Olomouc, hasiči, HZS Olomouckého kraje, vrtulník, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior z Olomoucka nechal vyzkoušet auto mladou dívku, z potoka je zachraňovali hasiči  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.