Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Nohu z plynu! Strážníci v Šumperku začnou na vybraných místech opět měřit rychlost mobilním radarem

Řidiči v Šumperku by si měli dát pozor. Pravděpodobně od listopadu bude zdejší Městská policie opět měřit rychlost aut v ulicích. V současné době je mobilní radar na opravě, protože se delší dobu nepoužíval, strážníci již mají schválených šest míst ve městě, kde ho mohou nasadit.

Opět měřit rychlost v šumperských ulicích budou zdejší strážníci po několikaleté pauze. "Po dohodě se státní policií máme schváleno šest měřicích míst na území Šumperka, která splňují požadované technické parametry. Rád bych zdůraznil, že smyslem není inkasovat od lidí peníze za přestupky, ale zaměřit se především na exponovaná místa, jako jsou ulice Jesenická, Zábřežská a podobně," sdělil ředitel Městské policie Šumperk Martin Pelnář.

Tuto službu chce město nabídnout také obcím v okolí. Prvním zájemcem je Bušín, jehož vedení se již na Šumperk s tímto požadavkem obrátilo.

Městská policie v Šumperku má v současné době devětadvacet zaměstnanců, její řady začátkem října posílí nová strážnice. Do ulici nyní vyráží dvě dvoučlenné hlídky, což není podle ředitele dostatečné, do budoucna by proto každá ze čtyř směn měla být složena z dozorčího a tří dvoučlenných hlídek.

Přerovnáno. Miroslav Komínek z Přerova má novou knihu humorných příběhů ze života městské policie

Po velkém úspěchu první knihy vydává populární přerovský strážník Miroslav Komínek další publikaci svých humorných příběhů ze života městské policie. Akce svých kolegů z přerovských ulic popisuje s nadsázkou, legrací a v překvapivých...

Ještě letos chce městská policie koupit nový pult centralizované ochrany, spustit projekt SOS tlačítka pro seniory a rozšířit městský kamerový systému o šest nových kamer. "V roce 2024 bychom chtěli pořídit tři kamery, další tři pak v roce následujícím. Letos jsme na náš dispečink připojili novou kameru, kterou po již druhém poškození Lavičky Václava Havla pořídila městská knihovna a jež monitoruje prostranství před budovou. Do konce roku by na nás měl být napojen rovněž kamerový systém v budově vlakového nádraží, kde především v zimních měsících dochází k nárůstu protiprávního jednání," dodal ředitel městské policie.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Olomouc

Štítky rychlost, radar, měření, strážník, městská policie, kamera, Šumperk, Václav Havel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nohu z plynu! Strážníci v Šumperku začnou na vybraných místech opět měřit rychlost mobilním radarem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.