Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Nehoda na přejezdu v Olomouci se bude odklízet do noci. Poškozená může být i tramvajová trať

Vážné dopady na dopravu v Olomouci má úterní střet vlakové soupravy a kamionu na přejezdu v městské části Bělidla. Až do nočních hodin budou zřejmě probíhat odklízecí práce, zablokovaná je tak frekventovaná silnice na Šternberk. Místem nemohou jezdit ani tramvaje, podle dopravního podniku navíc není jasné, kdy bude možné provoz kvůli poškození trati či trolejí obnovit.

Nákladní auto s polskou poznávací značkou vjelo v úterý okolo osmé hodiny ráno na přejezd v Olomouci na Divišově ulici, když červeně blikalo zabezpečovací zařízení. Kamion nestihl projet a došlo ke střetu, po kterém následoval mohutný požár. Na místě zasahovalo osm jednotek hasičů, škoda podle prvotních odhadů jen na vozidlech a výstražnících překročí 25 milionů korun. Zranilo se pět osob, desítkám cestujících se podařilo z vlaku včas evakuovat.

Na železničním přejezdu na Bělidlech v Olomouci se dnes ráno srazil kamion z Polska s osobním vlakem. Na místě hořelo, zasahovali zde hasiči a další složky integrovaného záchranného systému. Všechny cestující se podařilo z vlaku včas evakuovat,...

Místo nehody je od rána neprůjezdné, silnice I/46 je přitom důležitou spojnicí k okolním obcím a dále na Šternberk či Opavu. Podle prvotních odhadů se počítalo s odstraňováním následků kolize do 14 hodin, odpoledne už však Centrum dopravních informací Policie ČR uvádělo, že omezení potrvá přibližně do úterní půlnoci.

Od rána se v Olomouci tak na řadě míst tvořily dlouhé kolony. V nedaleké ulici Roháče z Dubé, kudy by mohla část motoristů uzavřené místo objet, probíhají práce na inženýrských sítích a úsek je průjezdný pouze ve směru od Pavlovické ulice.

Podle webu ŘSD dochází v úterý odpoledne ke značným komplikací v dopravě v Olomouci v širokém okolí kolem místa nehody v Divišově ulici. Zdroj: dopravniinfo.cz

Vysoká škoda, kterou viník nehody způsobil, se ještě navýší o sumy potřebné na obnovu infrastruktury, tedy opravy kolejí a trolejového vedení a dalších prvků. Místem prochází také tramvajová trať, soupravy od rána nejezdí v úseku od Hlavního nádraží do Pavloviček a podle stanoviska Dopravního podniku města Olomouce není jasné, kdy se provoz podaří obnovit. „Odklízecí práce v místě ranní nehody na přejezdu v olomoucké části Bělidla budou pokračovat do pozdních nočních hodin. Termín obnovení tramvajové dopravy bude možné určit až po odklizení všech vozidel z místa nehody a po kontrole stavu tramvajové trati a trolejového vedení,“ komentovala mluvčí DPMO Anna Sýkorová.

Od středy tak budou dál jezdit v tomto úseku místo tramvají náhradní autobusy. „Náhradní autobusová doprava s označením X bude po zbytek úterního dne ukončena na zastávce Husův sbor. Zastávky Bělidla, Pavlovická a Pavlovičky nejsou obsluhovány. Od zítřejšího rána předpokládáme nasazení náhradní autobusové dopravy po celém úseku tramvajové trati. Tramvajová linka číslo 4 je ukončena na zastávce Fibichova,“ doplnila mluvčí Sýkorová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa, Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, nehoda, vlak, kamion, nehoda přejezd, dopravní omezení, uzavírka, požár Bělidla, nehoda Bělidla, Olomouc, hasiči, Policie, DPMO, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda na přejezdu v Olomouci se bude odklízet do noci. Poškozená může být i tramvajová trať  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.