Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

VIDEO: Zdrogovaný motorkář ujížděl před policisty rychlostí až 180 kilometrů. U Slatinic skončil na poli

Motorkář pod vlivem pervitinu se o víkendu na Olomoucku snažil ujet policejní hlídce. Chvílemi se po okresních silnicích řítil rychlostí až 180 kilometrů za hodinu. Nakonec skončil na poli u Slatinic, kde ho policisté museli násilím zadržet.

Divoká honička se odehrála v sobotu odpoledne, kdy se policisté v Drahanovicích na Olomoucku rozhodli zkontrolovat motocykl značky Kawasaki.

"Řidiče se pokusili zastavit, ten ovšem prudce zrychlil a začal jim ujíždět ve směru na Slatinice. Během jízdy se měl motorkář místy řítit rychlostí i přes 180 kilometrů v hodině. Za Slatinicemi však nezvládl řízení, sjel do pole a během pokusu o návrat zpět na vozovku upadl do trávy. Po pádu vstal a chtěl z místa utéct. Policisté jej však za použití hmatů a chvatů zpacifikovali," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Vzápětí vyšlo najevo, že sedmatřicetiletý řidič z Prostějova měl v minulosti zákaz řízení a v současné době nemá řidičské oprávnění. Podrobil se také orientačnímu testu na drogy, který vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin. Následně podstoupil také lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Alkohol vyloučila dechová zkouška.

"Policisté jej z místa eskortovali na policejní služebnu za účelem provedení dalších úkonů. V současné době je motocyklista podezřelý ze spáchání několika přestupků," podotkla mluvčí policie.

VIDEO: Řidič před pronásledujícími policisty vyskočil v Olomouci z auta. Měl zákaz řízení a u sebe drogy

Z jedoucího automobilu vyskočil v Olomouci čtyřiadvacetiletý řidič, který se tak pokoušel uprchnout před policií. Auto narazilo do dvou zaparkovaných vozů a mladík se chtěl ukrýt v nedalekém křoví. Později vyšlo najevo, že má zákaz řízení. Test...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky drogy, motorka, motorkář, řidič, útěk, policie, zadržení, Slatinice, Olomoucký kraj, Kawasaki, Drahanovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

...a dostane další, možná už desátý zákaz řízení... :-D

Úterý, 31. října 2023, 08:04Odpovědět

VIDEO: Zdrogovaný motorkář ujížděl před policisty rychlostí až 180 kilometrů. U Slatinic skončil na poli  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.