Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

VIDEO: Řidič před pronásledujícími policisty vyskočil v Olomouci z auta. Měl zákaz řízení a u sebe drogy

Z jedoucího automobilu vyskočil v Olomouci čtyřiadvacetiletý řidič, který se tak pokoušel uprchnout před policií. Auto narazilo do dvou zaparkovaných vozů a mladík se chtěl ukrýt v nedalekém křoví. Později vyšlo najevo, že má zákaz řízení. Test na drogy odmítl.

Případ se stal ve čtvrtek brzy ráno, kdy policisté pohotovostního a eskortního oddělení chtěli zkontrolovat osobní motorové vozidlo Volvo jedoucí po olomoucké třídě Míru. Policisté se řidiče pokusili zastavit, ten však šlápl na plyn a začal ujíždět.

"Po chvíli pronásledování vjel do ulice, ve které však cesta končila. Řidič neváhal, z jedoucího auta vyskočil a dal se na útěk. Samovolně jedoucí vozidlo svou jízdu zakončilo nárazem do dvou zaparkovaných aut. Prchající muž se schoval v křoví, ze kterého nakonec vylezl a vydal se do rukou zasahujících policistů," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Vyšlo najevo, že čtyřiadvacetiletý Přerovan má zákaz řízení všech motorových vozidel až do března roku 2029. Alkohol vyloučila dechová zkouška, orientační test na drogy i vyšetření spojené s odběrem krve však mladík odmítl. 

"Ve vozidle byla i čtyřiadvacetiletá žena a o dva roky starší muž. U něj policisté nalezli sáček s pervitinem a navíc i tablety extáze. Nejinak dopadl i mladý řidič, u kterého policisté rovněž nalezli sáček s pervitinem. Oba muži se tím, že u sebe přechovávali návykovou látku pro vlastní potřebu v malém množství, dopustili přestupku, za který si vysloužili pokutu," dodala mluvčí policie.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda je téměř 100 tisíc korun. Celý případ policisté nadále vyšetřují.

U více než stovky dopravních nehod v Olomouckém kraji byly alkohol nebo drogy. Policie chystá kontroly

Ve více než stovce dopravních nehod v Olomouckém kraji v prvním pololetí letošního roku hrály roli alkohol nebo drogy. Celkem se stalo přes dva a půl tisíce havárií, je to podobné množství jako v loňském roce. Policie upozorňuje, že se na alkohol...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky drogy, řidič, skok, auto, kontrola, zákaz, řízení, nehoda, Olomouc, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič před pronásledujícími policisty vyskočil v Olomouci z auta. Měl zákaz řízení a u sebe drogy  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.