Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Dálnice na Ostravu byla u Olomouce kvůli vážné nehodě uzavřená. Pro zraněné letěl vrtulník

, aktualizováno 27. listopadu 2023, 14:41

Dálnice na Ostravu byla dopoledne u Olomouce kvůli nehodě dodávky a nákladního vozidla úplně uzavřená. Na místo letěl vrtulník, policie doporučovala sjet na výjezdu u Holice. Na místě zasahovali hasiči. Jeden pruh se podařilo zprovoznit kolem poledne, oba pruhy o necelé dvě hodiny později.

"Právě zasahujeme u dopravní nehody na 279 kilometru dálnice D35 u Olomouce. Dálnice je v místě nehody ve směru na Ostravu uzavřená. Na místě přistává vrtulník. Řidičům doporučujeme sjet z dálnice na výjezdu EXIT 276 Holice a zpět na dálnici můžou najet na nájezdu EXIT 281 Přáslavice," potvrdil dopoledne mluvčí policie Libor Hejtman.

Podle prvotních informací šlo o nehodu mezi dodávkovým a nákladním vozidlem. "Řidič dodávky pravděpodobně za jízdy usnul a narazil do nákladního vozidla jedoucího před ním. Dvě osoby z dodávkového vozidla jsou zraněny," dodal mluvčí policie.

Na místě probíhaly záchranné a vyprošťovací práce, policie předpokládala, že částečná uzavírka může trvat až do 13:15 hodin.

"Zasahujeme u vážné dopravní nehody na D35 u Velké Bystřice ve směru na Ostravu, kde došlo ke srážce kamionu a dodávky. Dvě osoby se zranily, poskytli jsme první pomoc a předali je do péče záchranářům. Asistovali jsme při transportu do vrtulníku," potvrdila také mluvčí hasičů Lucie Balážová. Hasiči se postarali o to, aby nevznikl požár. Na místě zasahovala jednotka z Olomouce s technickým speciálem.

Olomoucký kraj od prosincového jízdního řádu posílí vlakovou i autobusovou dopravu

Zlepšení dopravní obslužnosti regionu Šumperska či Uničovska má přinést nový jízdní řád, který vstoupí v platnost v obvyklém termínu 10. prosince. Úprava se dotkne jak autobusových linek, tak vlakových spojů. Právě nové spěšné vlaky nabídnou...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky nehoda, uzavírka, vrtulník police, objížďka, Ostrava, Olomouc, Holice, Dálnice D35, Přáslavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnice na Ostravu byla u Olomouce kvůli vážné nehodě uzavřená. Pro zraněné letěl vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.