Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

VIDEO: Zdrogovaný řidič ujížděl u Litovle před celníky dvoustovkou. Chytili ho až po varovném výstřelu

Až dvousetkilometrovou rychlostí ujížděl u Litovle hlídce celníků řidič osobního vozu poté, co ho začali kvůli nezaplacené dálniční známce pronásledovat. Nebezpečná honička skončila až varovným výstřelem, vyšlo najevo, že na Slováka je vydán mezinárodní zatykač, byl pod vlivem pervitinu a drogy a zbraně měl i v autě.

VIDEO: Dvě stě po městě. Policisté v noci naháněli v Olomouci zdrogovaného řidiče

Do Olomouce se vřítil ve čtvrtek v noci vysokou rychlostí řidič za volantem Škody Octavie, v patách měl přitom policisty z pohotovostního a eskortního oddělení. Muž si svůj marný pokus uniknout kontrole rozmyslel a na Rolsberské ulici zastavil....

Nebezpečná honička se sedmatřicetiletým slovenským řidičem se odehrála minulou neděli na dálnici D35 poblíž Litovle na Olomoucku, kde olomoučtí celníci chtěli zastavit osobní vozidlo bez zaplacené elektronické dálniční známky.

"Hlídka se rozhodla vozidlo zastavit a řidiče konfrontovat se spáchaným přestupkem. Řidič však na výzvy k zastavení nereagoval a postupně začal ujíždět rychlostí přesahující 200 kilometrů za hodinu. Jeho jízda skončila po několika kilometrech, kdy se rozhodl po sjezdu z dálnice zastavit," popsal mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj David Kubenz.

Řidič poté vystoupil z vozidla a začal utíkat. Celníci ho pronásledovali, využili zákonných výzev, donucovacích prostředků, namířené zbraně a nakonec následoval i varovný výstřel. "Na základě něj osoba od útěku upustila," uvedl mluvčí celníků.

Ve vozidle byla pětatřicetiletá žena slovenské národnosti a celníci uvnitř našli téměř 70 gramů metamfetaminu, plynový revolver, zařízení sloužící k nočnímu vidění, několik mobilních telefonů, kladkovou kuš, komponenty k otevírání dveří a páčidlo. Vyšlo také najevo, že na řidiče byl vydán mezinárodní zatykač, navíc řídil pod vlivem metamfetaminu.

Slovák je nyní podezřelý z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za který mu hrozí až pět let vězení. Celý případ si již převzala policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR

Štítky drogy, pronásledování, varovný výstřel, celní správa, policie, Slovák, zbraně, Litovel, Olomoucký kraj, dálnice D35

Zdrogovaný řidič ujížděl u Litovle před celníky dvousetkilometrovou rychlostí. Chytili ho až po varovném výstřelu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.