Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Křižovatka v Brněnské by mohla dostat další rameno směrem na Povel. Olomouc už má územní studii

Světelná křižovatka na Brněnské výpadovce by v budoucnu mohla dostat další rameno směrem na sídliště Povel. Olomouc už schválila územní studii, nyní probíhají jednání o výkupu pozemků. Investice okolo 140 milionů korun by měla zásadně zlepšit dopravní situaci na jižním okraji Olomouce.

Územní studii posvětila olomoucká městská rada, kdy by se mohlo začít stavět, je však zatím ve hvězdách. "Schválili jsme územní studii na propojení ulic Jeremiášova a Hraniční včetně křižovatky s ulicí Brněnskou," potvrdil náměstek primátora Olomouce Miloslav Tichý (ANO). Vybudování zcela nové komunikace včetně napojení na výpadovku na Brno by přišlo na 137 milionů korun.

Podle platného územního plánu je volná plocha mezi sídlištěm Povel a Brněnskou ulicí určena pro bydlení. "Nějaké investiční záměry na výstavbu tam jsou, v tuto chvíli je potřeba upravit dopravní koridory a stabilizovat komunikace v celém území," potvrdil Martin Luňáček z Útvaru hlavního architekta na magistrátu v Olomouci.

Podle něho už probíhají jednání o výkupu pozemků, akce je zařazená v dlouhodobém investičním plánu města. "Časový harmonogram nyní nedokážu říct, bude záležet na vypořádání majetkoprávních vztahů a na finančních možnostech města," podotkl Luňáček.

Plánovaná komunikace by podle něho měla zlepšit dopravní obslužnost celého území a především sídliště Povel. Ve hře i to, že by se na akci finančně podíleli investoři, kteří zde chtějí stavět.  

"Primárně by nová komunikace měla sloužit pro napojení sídliště Povel. Na sídliště je nyní jenom omezený počet vjezdů a z Brněnské ulice tam není žádný. Pokud se tam stane například nějaká havárie s vodou nebo něco podobného, je to velká komplikace. Spojka by navíc zlepšila obsluhu celého tohoto území," vysvětlil Luňáček.

Stav Hanáckých kasáren překazil plán kraje, Olomouce a univerzity. Budovu bude opět řešit stát

Po dlouhém procesu příprav a jednání pro bezúplatné získání rozlehlé budovy Hanáckých kasáren v centru Olomouce se Olomoucký kraj rozhodl od záměru ustoupit. Podle hejtmana je důvodem naléhavost a nákladnost oprav objektu, který je nyní v majetku...

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Miloslav Tichý, Město Olomouc

Štítky spojka, komunikace, investice, propojení, Povel, výpadovka, Brno, Olomouc, sídliště, Miloslav Tichý, ANO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Včera bylo pozdě ! Diky sódružkám, ktery nanávidijó auta, je situca na Povlu jak v Lagosu v Nigerii ! Bez auta se v tomto režimu NEuživiš, bóžel na Povlu néésó parkovaci mista ani pro jedno auto pro jednu rodinu !!!

Středa, 6. března 2024, 12:49Odpovědět

Křižovatka v Brněnské by mohla dostat další rameno směrem na Povel. Olomouc už má územní studii  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.