Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Frekventovaná Tovární ulice v Přerově se celkových oprav hned tak nedočká. Silničáři budou zatím jen látat díry

Frekventovaná Tovární ulice v Přerově, která navazuje na dokončený průpich městem, se v blízké době celkových oprav nedočká. Na její špatný stav si opakovaně stěžuje řada řidičů, silničáři však v nejbližší době budou jen látat díry. Celková rekonstrukce zahrnující také navazující kruhovou křižovatku je zatím v nedohlednu.

Stížnosti na špatný stav frekventované Tovární ulici v Přerově se opakují pravidelně. "Tato ulice je opravdu na hraně bezpečnosti, dnes jsem tam jel s kamionem," svěřil se na sociálních sítích například Martin Pazdera. V asfaltu jsou často hluboké díry a vyjeté koleje, hrozí tak nejen poškození vozu, ale při větší rychlosti nebo dešti je jízda po takové vozovce rovněž velmi nebezpečná.

Tvární ulice je přitom součástí hlavní dopravní tepny v Přerově, navazuje na dokončený průpich ve směru od Olomouce. Tisíce aut a těžkých kamionů pak pokračují směrem na Zlín a k dálnici D1. "Pokud si město svede kamionovou dopravu do centra, tak se není co divit," upozorňují řidiči.

Situaci by mělo částečně pomoci dokončení D1 okolo Přerova, nyní se špatný stav Tovární snaží řešit přerovská radnice. "Ohledně Tovární jsem mluvil se ředitelem Správy silnic Olomouckého kraje. Osobně upřednostňuji celoplošnou opravu a věřím, že se na to brzy vrhnou, protože stav je opravdu tristní," přiznal náměstek primátora Přerova Tomáš Navrátil (ANO).

Dopravní komplikace v Přerově. Kvůli katastrofálnímu stavu krajnice je uzavřený jeden pruh mostu u elektrárny

Řidiči v Přerově se musí připravit na komplikace. Kvůli katastrofálnímu stavu krajnice musela radnice nechat uzavřít jeden pruh mostu u elektrárny na hlavním průtahu městem. Uzavírka bude trvat zhruba dva měsíce, než se díry podaří opravit. Lze...

Ředitel Správy silnic Olomouckého kraje Ivo Černý optimismus mírní. "V Tovární ulici budeme v současné době provádět jenom běžnou údržbu. Jsem domluvený s městem Přerov, že na tom budeme spolupracovat. Kdyby se něco zhoršilo nebo to bylo opravdu kritické, musíme to vyřešit tak, aby to Přerov bolelo co nejméně," sdělil Černý.

Celkovou opravu Tovární včetně navazující okružní křižovatky v současné době připravuje Krajský úřad, probíhá územní řízení. Odhadované náklady jsou půl až tři čtvrtě miliardy korun, stavba bude patrně probíhat na dvě etapy.

"Do té doby budeme dělat jen běžnou údržbu a uvidíme, jak se potká c celkovou opravou ulice. Ta v tomto roce stoprocentně nezačne," dodal ředitel správy silnic.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šverdík

Štítky Tovární, díry, výmoly, doprava, průpich, Přerov, oprava, Olomoucký kraj, silnice, dálnice D1, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frekventovaná Tovární ulice v Přerově se celkových oprav hned tak nedočká. Silničáři budou zatím jen látat díry  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.