Počasí dnes22 °C, zítra26 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Úraz hlavy a letecký transport do nemocnice. Dívka se sluchátky v uších vjela na kole před auto

K nehodě osobního auta a mladé cyklistky startoval ve středu odpoledne záchranářský vrtulník do Mohelnice. Čtrnáctiletá dívka jela na kole bez helmy a se sluchátky v uších, z cyklostezky zamířila na silnici a nevšimla si projíždějícího auta. Při střetu utrpěla zranění hlavy.

Demoliční ráno na D35 u Olomouce: v sérii řetězových nehod se srazilo 13 aut

Mimořádně náročné pondělní ráno prožili policisté a další složky integrovaného záchranného systému na dálničním obchvatu Olomouce. Během tři čtvrtě hodiny se postupně srazilo v tvořících se kolonách na pětikilometrovém úseku celkem třináct aut,...

Čtrnáctiletá cyklistka projížděla ve středu odpoledne po cyklostezce v okrajové části Mohelnice směrem na Moravičany. „V jednom místě sjela ze stezky vpravo na ulici Družstevní, kde chtěla přejet na druhou stranu k místnímu hřbitovu a pokračovat dále po stezce. Přitom se ale plně nevěnovala řízení, kdy po celou dobu jízdy měla v uších sluchátka a přes zaparkovaná vozidla stojící při okraji komunikace si nevšimla projíždějícího osobního automobilu Dacia, který jel ve směru do centra,“ přiblížila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

V kritický okamžik došlo ke střetu přední části auta s jízdním kolem, dívka upadla na zem a utrpěla zranění na hlavě. „Přivolaná osádka rychlé záchranné služby dívku na místě ošetřila, cyklistka byla následně letecky přepravena do FN Brno. U obou účastníků nehody byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem,“ doplnila policistka s tím, že událost s hmotnou škodou v předběžné výši 41 tisíc korun nadále vyšetřují dopravní policisté.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, nehoda se zraněním, nehoda cyklistka, nehoda Mohelnice, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Vemenana na čemkoliv pohyblivym a se Sluchátkama, téé néévětši Zlo !!!

Pátek, 24. května 2024, 12:13Odpovědět

Úraz hlavy a letecký transport do nemocnice. Dívka se sluchátky v uších vjela na kole před auto  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.