Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Stavba estakády na dálnici D1 uzavře na dva dny hlavní ulici v Dluhonicích. Změní se i trasy autobusů

S komplikacemi v dopravě v Dluhonicích u Přerova musí dnes a zítra počítat všichni řidiči. Stavba estakády úplně uzavře ulici U Hřiště. Těžkotonážní jeřáb zde bude usazovat nosníky na pilíře. Uzavírka ovlivní také provoz autobusů.

Úplná uzavírka ve dnech 11. a 12. června se týká silnice III/01857 a ulice U Hřiště v přerovské místní části Dluhonice. "Důvodem je výstavba estakády přes řeku Bečvu a železniční trať, která je součástí posledního úseku D1 Říkovice – Přerov. Přímo na silnici v blízkosti nedávno vybudované lávky pro pěší bude stát těžkotonážní jeřáb a bude usazovat nosníky na pilíře, které jsou v místě postaveny," vysvětlil vedoucí odboru správy majetku a komunálních služeb města Přerova Alexandr Salaba.

Uzavírka ovlivní také trasy autobusů. "Dluhonské denní spoje městských linek 115 a 105 budou od zastávky u Prechezy vedeny po obousměrné objízdné trase přes ulici Dluhonská, před železničním nadjezdem odbočí vlevo k rozvodně a u železničního nadchodu pro pěší obslouží dočasně zřízenou zastávku Dluhonice. Zastávky Dluhonice, náves a Dluhonice, konečná budou pro tyto linky po dobu uzavírky zrušeny," uvedla Margita Považanová z oddělení dopravně správních agend přerovského magistrátu.

Přerovská smuteční síň projde opravou. Uzavře se na celý rok

Přesně rok by měla trvat oprava smuteční síně na přerovském městském hřbitově. Dělníci by měli na opravě začít pracovat během letošního podzimu. Opraveny budou obřadní prostory, část pro nejbližší pozůstalé, ale i technické zázemí nebo...

Večerní spoje linky 111 budou obousměrně vedeny přes Rokytnici do zastávky Dluhonice, konečná, kde se autobus otočí a v čase odjezdu z této zastávky pojede zpět do Přerova. Zastávka Dluhonice, náves bude i v tomto případě dočasně zrušena.

Změny se dotknou i příměstských spojů. Linka 511 pojede po objízdné trase a nebude zastavovat na zastávce Přerov, Předmostí, Dluhonská. Radnice upozorňuje, že s ohledem na objízdné trasy musí cestující počítat se zpožděním přibližně pět až sedm minut.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky uzavírka, D1, most, stavba, montáž, jeřáb, ulice, Dluhonice, Přerov, dálnice D1, silnice, Bečva, Říkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba estakády na dálnici D1 uzavře na dva dny hlavní ulici v Dluhonicích. Změní se i trasy autobusů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.