Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 3. srpna 2024  |  Svátek má Miluše
Bez reklam

Svodidla na dálnici u Olomouce projdou opravou. Můžou za to časté nehody

Olomoucká správa dálnic bude během srpna opravovat svodidla na dálnici D35 mezi Mohelnicí a Olomoucí. Opravy vyjdou na dva miliony korun. Za poničená svodidla mohou podle Ředitelství silnic a dálnic časté nehody.

„Počet nehod s následným zničením majetku donutil Správu Olomouc k hledání firmy na hromadnou opravu svodidel dálnice D35,“ uvedlo Ředitelství v tiskové zprávě. Práce mezi Mohelnicí a Olomoucí potrvají celý srpen a vyjdou na dva miliony korun.

Během oprav bude pohyblivé pracoviště důkladně označeno a na dálnici bude provoz sveden do jednoho pruhu. „Prosíme řidiče o pozornost, aby nevznikaly další nehody, kterých evidujeme příliš mnoho,“ dodalo ŘSD.

Podle ŘSD se velký počet dopravních nehod totiž stává právě při opravách po předchozích haváriích. Za posledních třináct let došlo na všech českých dálnicích k 755 nehodám, které souvisely s prací na komunikaci. „Znovu apelujeme na účastníky silničního provozu, aby se věnovali řízení a dodržovali stanovená pravidla. Předem děkujeme za soustředěnou jízdu bez přeceňování vlastních schopností,“ uzavřelo Ředitelství.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poskytlo Ředitelství silnic a dálnic

Štítky oprava, ŘSD, svodidla, nehody, Olomouc, Mohelnice, D35

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svodidla na dálnici u Olomouce projdou opravou. Můžou za to časté nehody  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.