Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 19. srpna 2024  |  Svátek má Ludvík
Bez reklam

Kolony a zácpy po celé Olomouci. Opravy Velkomoravské v ranní špičce notně zkomplikovaly dopravu

Opravy Velkomoravské ulice, které začaly o víkendu, notně zkomplikovaly dopravu v celé Olomouci. Ranní špička znamenala zácpy a zdržení, kolony se tvořily třeba už na dálnici od Prostějova. Zpoždění měly také autobusy MHD. Opravy potrvají do konce srpna.

"Myslím, že uzavřená Velkomoravská a nejen ta nám dá v následující dny dost zabrat," povzdechl si dnes ráno v jedné z kolon v Olomouci například Olomoučan Radim Kašpar. V ranní špičce byly zablokované téměř všechny důležité silniční tahy v Olomouci, kolony byly už na dálnici od Prostějova nebo z druhé strany u obchodního centra Haná. 

Zpoždění měly autobusy MHD. "Většina autobusových linek je asi pět až patnáct minut z důvodu hustého provozu zpožděná," potvrdila ráno mluvčí Dopravního podniku Olomouc Anna Sýkorová.

Od soboty je až do konce srpna neprůjezdná jedna z nejvytíženějších silnic v Olomouckém kraji, průtah městem, část komunikace I/35 ve Velkomoravské ulici, kudy denně projede okolo 40 tisíc aut. Čtyřpruh silničáři uzavřeli kvůli velkoplošnému asfaltování. Plánovaná výměna povrchu vozovky navázala na loni opravený úsek Albertova, Foerstrova, Pražská. 

Začíná dvoutýdenní uzavírka rušného silničního tahu v Olomouci. Objízdná trasa vede po dálnici

Přibližně kilometr a půl dlouhý úsek páteřní silnice ve Velkomoravské ulici v Olomouci čeká ve druhé polovině srpna výměna povrchu vozovky. Frézování poškozené vrstvy se rozběhne od soboty 17. srpna, oprava proběhne za obousměrné uzavírky...

O kolonách lidé diskutují hlavně na sociálních sítích. "Již dávno jsem napsala, že odbor dopravy na městě má tu zvláštní schopnost vše kumulovat do jednoho termínu," stěžovala si například bývalá náměstkyně na olomoucké radnici za ODS Marcela Hanáková.

To si však nenechala líbit stávají náměstkyně primátora Olomouce Miroslava Ferancová (ANO). "Jako bývalá náměstkyně byste mohla vědět, že odbor dopravy má velmi malý vliv na čas provádění většiny oprav. Investorem totiž často není město, ale kraj nebo ŘSD, a i když se velmi snažíme opravy koordinovat, je to v mnoha případech buď teď, nebo nikdy," snažila se vše objasnit Ferancová.

Oprava části průtahu od křížení ulic Albertova a Brněnská po odbočení na ulici Švýcarské nábřeží, která vede k obchodní galerii Šantovka, potrvá do neděle 1. září. "Rekonstrukce prodlouží celkovou životnost mimořádně důležité dopravní trasy. Nutnost nového koberce vzešla z nezávislého hodnocení stavu komunikace. Termín prací 17. 8. až 1. 9. 2024 odpovídá koordinaci s ostatními akcemi ve městě, během oprav bude Velkomoravská ulice obousměrně uzavřena. Zhotovitel dojednal objízdné trasy vedené po dálnici D35," sdělil mluvčí olomouckého pracoviště ŘSD Miroslav Mazal, které má tento úsek silnice I. třídy ve své správě a je investorem rekonstrukce.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytli Ředitelství silnic a dálnic ČR, dopravniinfo.cz, Filip Jančo, Radim Kašpar

Štítky průtah, oprava, kolony, Olomouc, komplikace, doprava, Olomoucký kraj, Miroslava Ferancová, Ředitelství silnic a dálnic, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolony a zácpy po celé Olomouci. Opravy Velkomoravské v ranní špičce notně zkomplikovaly dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.