Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 25. srpna 2024  |  Svátek má Radim
Bez reklam

Na Schweitzerovu se vrací doprava, práce na průtahu Olomoucí se posouvají dál

Do Schweitzerovy ulice v Olomouci vrací doprava. Podle informací, které se objevily na sociálních sítích, se ulicí dá projet už od dnešního dopoledne. Oprava povrchu Velkomoravské ulice se přesune do dalšího úseku. Tentokrát se uzavírka dotkne také křižovatky ulic Velkomoravská a Rooseveltova. Práce na nejvytíženějším olomouckém tahu by měly být hotové do konce srpna.

„Ačkoli na rekonstrukci Schweitzerovy ulice ještě probíhají dokončovací práce, právě kvůli uzavírce křižovatky Velkomoravská – Rooseveltova bude Schweitzerova už od pondělí průjezdná,“ vysvětlila Jana Doleželová z tiskového oddělení olomouckého magistrátu. Podle informací ze sociálních sítí se Schweitzerovou ulicí dá projet už dnes, naopak křižovatka Velkomoravské a Rooseveltovy je již od neděle uzavřena.

Kolony a zácpy po celé Olomouci. Opravy Velkomoravské v ranní špičce notně zkomplikovaly dopravu

Opravy Velkomoravské ulice, které začaly o víkendu, notně zkomplikovaly dopravu v celé Olomouci. Ranní špička znamenala zácpy a zdržení, kolony se tvořily třeba už na dálnici od Prostějova. Zpoždění měly také autobusy MHD. Opravy potrvají do...

Během zítřka a úterý budou opravovány jízdní pruhy od křižovatky Velkomoravské a Rooseveltovy ve směru ke křižovatce s ulicí Švýcarské nábřeží. Toto omezení se dotkne i některých autobusových linek.

„Pro linky číslo 10, 26, 51 a 52 bude zastávka Velkomoravská směr Hlavní nádraží přemístěna před křižovatku s ulicí Rooseveltova, asi 180 metrů zpět k přenosnému označníku,“ stojí na webových stránkách olomouckého dopravního podniku. Díky průjezdnosti Schweitzerovy ulice naopak zase bude obsluhována zastávka Povel-škola.

Ve středu a čtvrtek se práce přesunou a opravovány budou jízdní pruhy ve směru od křižovatky s ulicí Švýcarské nábřeží. Zastávka Velkomoravská už bude v těchto dnech obsluhována bez omezení a autobusy ve směru na Hlavní nádraží už budou jezdit bez omezení.

Podle sčítání dopravy projede Velkomoravskou ulicí každý den až čtyřicet tisíc aut. Práce na nejfrekventovanějším olomouckém tahu začaly v sobotu 17. srpna. Skončit by měly se začátkem školního roku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytlo Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Olomouc, doprava, Velkomoravská, Schweitzerova, Rooseveltova, omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Schweitzerovu se vrací doprava, práce na průtahu Olomoucí se posouvají dál  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.