Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Těžká nehoda kamionu zastavila provoz na D35 u Olomouce. Řidiči v kabině hrozil pád z mostu

, aktualizováno před 54 minutami

Havárie těžké soupravy naložené řepou zkomplikovala ve středu nad ránem provoz v obou směrech na dálnici D35 poblíž Olomouce. Na dálničním obchvatu na úrovni Nemilan se vozidlo po nárazu převrátilo a náklad se vysypal na rušnou silnici. Vážně zraněného řidiče zachraňovali z nebezpečného prostoru hasiči-lezci. Od Olomouce na Lipník nad Bečvou je tah průjezdný jedním pruhem, v opačném směru je ale silnice úplně uzavřená a tvoří se dlouhé kolony.

Svodidla na dálnici u Olomouce projdou opravou. Můžou za to časté nehody

Olomoucká správa dálnic bude během srpna opravovat svodidla na dálnici D35 mezi Mohelnicí a Olomoucí. Opravy vyjdou na dva miliony korun. Za poničená svodidla mohou podle Ředitelství silnic a dálnic časté nehody.

Podle Centra dopravních informací Policie ČR došlo k nehodě na D35 před 4. hodinou ráno v oblasti dopravního omezení, u Nemilan je dálnice zúžená kvůli rekonstrukci dálničních mostů. Na místo vyrazily složky integrovaného záchranného systému. Ukázalo se, že řidič kamionu je ve vážném nebezpečí. „Kabina automobilu zůstala po nárazu viset na mostě ve volném prostoru mezi jízdními směry. Lezecké družstvo provedlo velmi náročné vyproštění řidiče za pomoci žebříků a hydraulických nástrojů. Zajistili řidiče, aby nedošlo k vypadnutí z kabiny, poskytli mu první pomoc a předali do péče zdravotnické záchranné služby,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Josef Koláček s tím, že muž trpěl vážná zranění. Záchranáři šoféra transportovali do olomoucké fakultní nemocnice.

Okolnosti havárie jsou předmětem policejního vyšetřování. „Podle prvotního šetření jel sedmačtyřicetiletý řidič vozidla nákladní soupravy ve směru od Olomouce na Ostravu a dle vlastních slov usnul. Poté narazil do svodidel a převrátil se,“ sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Ten doplnil, že o půl šesté ráno se podařilo směr na Ostravu zprůjezdnit pravým jízdním pruhem. Řepa se z nabouraného kamionu vysypala i na opačnou polovinu dálnice, směr od Ostravy či Lipníku nad Bečvou na Olomouc a dále na Mohelnici musel být kvůli odklízecím pracím zastaven. Podle mluvčího Koláčka bude likvidace nehody probíhat ještě v ranních hodinách, kdy by měla být dálnice opět celá uzavřena kvůli vyproštování vozidla z komplikovaného prostoru. Web dopravniinfo.cz zatím předpokládá trvání omezení přibližně do 11. hodiny. 

Zastavení provozu na vytíženém obchvatu krajského města zřejmě povede k výraznému krátkodobému nárustu provozu v Olomouci, kudy budou tisíce motoristů uzavřený úsek objíždět. „U Nemilan se tvoří kolony, protože vysypaný náklad zasahuje i do protisměru a v oblasti evidujeme více nehod. Situace je zobrazena na webu dopravniinfo.cz, více informací poskytuje také infolinka 800 280 281,“ doplnil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Nehoda, dopravní nehoda, nehoda kamion, nehoda D35, nehoda obchvat Olomouce, nehoda kamion řepa, rozsypaný náklad, vysypaný náklad, uzavírka, dálnice, uzavřená dálnice, Olomouc, Olomoucký kraj, HZS Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžká nehoda kamionu zastavila provoz na D35 u Olomouce. Řidiči v kabině hrozil pád z mostu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.