Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na Moravskotřebovských arkádách vystoupí Kristína, Dalibor Janda i pěvecké sbory

PR článek

Moravskotřebovské arkády jsou nekomerční hudební festival.

Festival je týdenní akcí. V tomto týdnu probíhá dobrovolná sbírka ve prospěch Pomozte dětem! Hlavní program festivalu se odehrává na nádvoří moravskotřebovského zámku, a to vždy poslední víkend v květnu. Program prvního dne je určen hudebním seskupením různých žánrů. Druhým dnem festival pokračuje přehlídkou amaterských pěveckých sborů. Dopledne se sbory představí v kostele Nanebevzetí Panny Marie a odpoledne na nádvoří renesančního zámku. Vstupné na celou akci je dobrovolné.

Součástí festivalu je výstava výtvarných prací současných žáků výtvarného oboru ZUŠ s názvem „Výtvarný svět na zámku“. Hlavní program přehlídky výtvarných prací probíhá na arkádách a ve výstavních prostorách moravskotřebovského renesančního zámku. Této výstavy se účastnilo mnoho známých osobností, které v jednotlivých ročnících převzaly nad touto přehlídkou i odbornou garanci, například Prof. Milan Knížák, Dr. A, akademický sochař Olbram Zoubek, akademický malíř Lubomír Bartoš, fotograf Jan Saudek. Tito výtvarní umělci zde též zahajovali vlastní výstavu a uspořádali besedu pro výtvarnou veřejnost.

Výtěžek z celé akce je věnován Nadaci rozvoje občanské společnosti a České televize Pomozte dětem! V předchozích letech byla pro Nadaci rozvoje občanské společnosti vybrána z příspěvku občanů Moravské Třebové, registračního poplatku zúčastněných sborů a dobrovolného vstupného částka asi 500 tisíc korun.

Více informací najdete zde.

Festival probíhá ve spolupráci s Nadací rozvoje kobčanské společnosti a České televize Pomozte dětem! První ročník se uskutečnil v roce 2001. Předchozí ročníky byly určeny amatérským pěveckým sborům. Na prvních třech ročnících hostovaly převážně komorní smíšené sbory a to i ze zahraničí, například Stadskoor Vlaardingen z Holandska a Sängervereinigugn 1854 Staufenberg z Německa. V roce 2010 při pořádání jubilejního 10. ročníku byl sborový festival rozšířen o účast hudebních seskupení různých žánrů. V roce 2013 ve spolupráci s I. dámským klubem historických vozidel Mohelnice, se akce rozrostla o 1. ročník srazu, výstavy a soutěže historických vozidel vyrobených do roku 1983.

Foto Facebook Smíšený pěvecký sbor Kamínek

Štítky kultura, hudba, zábava, arkády, pěvecký sbor, festival, výstava, Dalibor Janda, zámek, Nanebevzetí Panny Marie, hudební festival, Milan Knížák, Česká televize, Olbram Zoubek, Lubomír Bartoš, Jan Saudek

Na Moravskotřebovských arkádách vystoupí Kristína, Dalibor Janda i pěvecké sbory  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.