Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Letošní turistickou sezónu v Přerově odstartuje poznávací výlet s tajenkou

Za zámkem, tajnou fortnou a krásným parkem do Přerova, tak zní název výletu s tajenkou. Procházku po přerovských pamětihodnostech i přírodních památkách pro turisty i místní připravily Kulturní a informační služby města ve spolupráci s Lucií Nachtigallovou.

„Jedná se o zábavnou procházku po zajímavých místech, na kterých budou účastníci plnit úkoly a řešit tajenku,“ uvedla vedoucí Městského informačního centra Jolana Plšková. „Při individuálním putování se dozvědí spoustu zajímavých informací a příběhů,“ navázala. 

Na výletu, který dostal název Za zámkem, tajnou fortnou a krásným parkem do Přerova, si výletníci projdou jak historickou část města, tak jeho přírodní zákoutí.

Nová sezóna Běhej lesy je za bukem a přináší hromadu novinek

Tento týden nás doběhlo astronomické jaro a přineslo s sebou kromě teplého počasí také vůni lesa. To nám připomnělo jediné: sezóna Běhej lesy je za bukem a startuje se už 23. 4. V roce 2022 je v rámci Běhej lesy a Behaj lesmi nachystáno...

Trasa k vyřešení tajenky je dlouhá pět kilometrů a je přizpůsobená dětem, jejich rodičům i prarodičům. Zájemcům představí památky v okolí zámku a povede je až k řece Bečvě, do městského parku a k lagunám.

Výlet s originální kreslenou mapou, doplňovačkou, dopisem pro děti a dalšími informacemi si zájemci mohou stáhnout na webu Výlety s tajenkou. Mapu s doplňovačkou si je možné vyzvednout také v Městském informačním centru na náměstí T. G. Masaryka. „A pokud se malí i velcí výletníci s vyluštěnou tajenkou zastaví v našem informačním centru, předáme jim i malé překvapení,“ přislíbila Plšková.

Akce Ukliďme Česko pomůže i v Olomouckém kraji. Zapojí se dobrovolníci či technické služby

Obrovský zájem je letos o celorepublikovou akci Ukliďme Česko. Hlavní termín jarního organizovaného gruntování přírodních i obydlených lokalit připadá na sobotu 2. dubna. Také v Olomouckém kraji se budou konat desítky úklidových aktivit...

Výlet s tajenkou připravily Kulturní a informační služby města Přerova ve spolupráci s Lucií Nachtigallovou. Ta vede humorný Deník fejsbukové matky a vymýšlí krátké atraktivní cesty pro rodiny s dětmi.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Lucie Nachtigallová

Štítky výlet, památky, turismus, Přerov, výlet s tajenkou, zámek, turistické centrum, přírodní památka, Tomáš Garrigue Masaryk, Bečva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turistickou sezónu v Přerově odstartuje výlet s tajenkou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.