Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Děsivé čarodějnické procesy na Šumpersku přiblíží komiks Hany Maulerové

Děsivé příběhy čarodějnických procesů na Šumpersku, které v 17. století způsobily rozvrat celého regionu, se dočkají nového ztvárnění. S osudy šumperských obětí se čtenáři budou moci tentokrát seznámit formou komiksu, který připravuje Hana Maulerová. Publikace bude v prodeji už v létě.

Příběh čarodějnických procesů na Šumpersku děsí i fascinují dodnes. Zmanipulované inkviziční soudy, které se ve městě odehrály v 17. století, způsobily hospodářský i morální rozvrat pokojného a prosperujícího regionu. 

"Téma využití manipulace a vědomé ovlivňování davu, za kterou stojí mnohdy pouze hrstka fanatiků, rezonuje ve společnosti i v současné době. O stálém zájmu o temnou kapitolu v dějinách Šumperka nás přesvědčila i loňská rekordní návštěvnost expozice čarodějnických procesů," potvrdila Ivana Doležalová z šumperského informačního centra.

Osudy šumperských obětí se dočkají nového zpracování, tentokrát formou komiksu. O grafickou podobu a ilustrace chystané brožury se postarala Hana Maulerová. Texty vycházejí ve velké míře z publikací Drahomíra Polácha, který poskytl souhlas s volným zpracováním své knihy Zpráva o nevíře z roku 2010.

Nová publikace bude v prodeji již v průběhu měsíce června.

Šumperk loni přilákal více turistů. Plánuje videomapping do expozice čarodějnických procesů

Covidová situace a s ní související omezení snížila návštěvnost městského informačního centra v Šumperku téměř na polovinu oproti předchozím rokům. Turistické zajímavosti ve městě přesto přilákaly nejvíce návštěvníků za poslední čtyři roky.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Město Šumperk

Štítky komiks, čarodějnické procesy, publikace, Šumperk, Hana Maulerová, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děsivé čarodějnické procesy na Šumpersku přiblíží komiks Hany Maulerové  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.